Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Χιούτον

Η Αστυνομία της Αγγλίας έχει ξεκινήσει διαδικασίες ερευνών για ρατσιστική επίθεση στον προπονητή της Νόριτς, Κρις Χιούτον, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.



Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο Χιούτον

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο προπονητής της Νόριτς, Κρις Χιούτον, μετά την εκτός έδρας επικράτηση της ομάδας του με σκορ 1-0 κόντρα στη Στόουκ.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς και το κίνημα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, «Kick It Out», που με ανακοίνωσή του τόνισε:

«Το Kick It Out ενημερώθηκε για μία ρατσιστική πράξη σε ανεπίσημη ιστοσελίδα οπαδών στο Facebook με σχόλια κατά του Κρις Χιούτον και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία, ζητώντας την προσοχή της στο περιστατικό. Πρέπει να πατάξουμε αυτά τα φαινόμενα από τον αθλητισμό και όλοι οι χρήστες των social media θα μπορούσαν να ενημερώνουν τέτοιου είδους περιστατικά στην ιστοσελίδα http://www.report-it.org.uk/your_police_force».

Από την πλευρά της η Νόριτς ανέφερε σε δική της ανακοίνωση:

«Η Νόριτς υποστηρίζει πλήρως για την κίνηση του «Kick It Out». Είμαστε σε διάλογο με μαζί τους και την Ίπσουιτς και θα βοηθήσουμε την αστυνομία όσο μπορούμε πάνω σε αυτό το περιστατικό. Έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι στον ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση και αν τυχόν βρεθεί οπαδός στο «Κάροου Ρόουντ» που θα κριθεί ένοχος για μια τέτοια πράξη, θα του αποκλειστεί δια βίου η είσοδος στο γήπεδο».