Σίτι-Μπάγερν: Ομοιότητες και διαφορές!

Το παιχνίδι του «Έτιχαντ» ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ  ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα και το england365.gr σας βάζει στο κλίμα, συγκρίνοντας ανά θέση τα «όπλα» των δύο προπονητών.



Σίτι-Μπάγερν: Ομοιότητες και διαφορές!

Κοστίζουν πολλά εκατομμύρια... Διαθέτουν ποιότητα που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει…Ωστόσο, Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου έχουν, εκτός από ομοιότητες και πολλές διαφορές.

Το england365.gr σας παρουσιάζει τα match-ups που προκύπτουν από τις 11άδες που αναμένεται να παρατάξουν Πελεγκρίνι και Γκουαρντιόλα.

Χαρτ vs Νόιερ
Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς γκολκίπερ. Ωστόσο υπάρχει μεταξύ τους μία σημαντική διαφορά. Ο τερματοφύλακας της Σίτι δεν έχει την σταθερότητα του Γερμανού. Φέρει ευθύνη σε κάποια από τα γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του ενώ ο Νόιερ εμπνέει τεράστια εμπιστοσύνη.

Ζαμπαλέτα vs Ραφίνια
Ιδιαίτερα περιπτώσεις. Ο Ζαμπαλέτα έχει καθιερωθεί στην θέση αυτή στην Σίτι και αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους αμυντικούς της ομάδας του Πελεγκρίνι. Από την άλλη, ο Ραφίνια έχει καταφέρει να θεωρείται βασικός στη Μπάγερν του Γκουαρντιόλα. Σταθερός, αθλητικός, ποιοτικός… Αναμένεται να είναι βασικός.

Koμπανί vs Ντάντε
Ο πρώτος δεν… βγαίνει από την Σίτι. Δίνει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός στον συντονισμό της ανασταλτικής λειτουργίας της Σίτι. Ο Ντάντε από πέρυσι και έπειτα, θεωρείται «κολώνα» της άμυνας των Βαυαρών. Με εξαιρετικές τοποθετήσεις και πολλές σωτήριες επεμβάσεις, αποτελεί το τελευταίο και πιο δύσβατο οχυρό για κάθε αντίπαλο, πριν φτάσει στον Νόιερ.

Νάστασιτς vs Μπόατενγκ
Εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Νάστασιτς στα 20 του χρόνια, έχει προλάβει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και τα πηγαίνει εξαιρετικά. Ο Μπόατενγκ που δεν έπιασε ποτέ στο Μάντσεστερ, έχει κερδίσει την θέση του παρτενέρ του Ντάντε. Δεν εντυπωσιάζει αλλά αποτελεί σταθερή λύση για την άμυνα.

Κολάροφ vs Αλάμπα
Αποτελούν «όπλα» και των δύο ομάδων. Ο Κολάροφ είναι ένας αμυντικός που ξέρει μπάλα, τροφοδοτεί τους παίκτες που έχει μπροστά του (Νασρί) ενώ αμυντικά είναι σταθερός και αξιόπιστος. Την φανέλα βασικού έχει πάρει σπίτι του και ο Αλάμπα στη Μπάγερν. Τυπικός… στις τοποθετήσεις του, όταν χρειαστεί ανεβαίνει και δοκιμάζει τα πόδια του, έχοντας πετύχει μερικά υπέροχα γκολ.

Τουρέ vs Λαμ
Σε εκπληκτική κατάσταση ο Τουρέ. «Φτιάχνει», τρέχει, σκοράρει.. τα κάνει όλα και είναι εξαιρετικά σημαντικός για την Σίτι. Στον ρόλο του αμυντικού μέσου τα πηγαίνει εξαιρετικά και ο Λαμ που έχει τοποθετηθεί εκεί από τον Γκουαρντιόλα. Εντελώς διαφορετικό κορμί και παιχνίδι από τον Γερμανό που έχει όμως εμπειρία, ποιότητα και ψυχραιμία που κάνουν διαφορά.

Φερναντίνιο vs Σβαϊνστάιγκερ
Ο μέσος της Σίτι έχει κερδίσει την θέση του βασικού αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα δεν έχει δώσει το κάτι… παραπάνω που θα δικαιολογήσει τα 30 εκατ. που κόστισε. Πάντως, δίνει λύσεις. Από την άλλη, ο Γερμανός αν και ταλαιπωρείται συνεχώς από τραυματισμούς, παραμένει σταθερή αξία για την Μπάγερν αλλά και μία προσωπικότητα που χρειάζεται σε τέτοια ματς.

Σίλβα vs Ρόμπεν
Ελάχιστα πράγματα χρειάζεται να πει κανείς για τους δύο. Ένα ματς-απ που θα παίξει τεράστιο ρόλο, δηλαδή το κατά πόσο θα μπορέσουν να κάνουν το παιχνίδι τους και να δώσουν λύση στο δημιουργικό κομμάτι των ομάδων τους. Αρκούν πάντως μερικές επαφές τους με την μπάλα για να αλλάξουν τις ισορροπίες…

Νασρί vs Ριμπερί
Ο Γάλλος της Σίτι έχει καθιερωθεί στην αριστερή πτέρυγα και κάνει εξαιρετικά ματς. Έχει πάρει τα… πάνω του και «σηκώνει» πολύ από το παιχνίδι της ομάδας του στις πλάτες του. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Ριμπερί. Θα πάρει την μπάλα πολλές φορές και αν είναι σε καλή μέρα, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Νεγρέδο vs Μίλερ
Κίνδυνος-θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες. Ο Νεγρέδο είναι πολύ δυνατό κορμί, ξέρει να κρατάει την μπάλα και να τοποθετείται αλλά και να τελειώνει τις φάσεις. Ο Μίλερ με τρία γκολ στα δύο τελευταία ματς της Μπάγερν, απλώς επιβεβαιώνει την εκτελεστική δεινότητά του.

Αγουέρο vs Μάντζουκιτς
Διαφορετικοί παίκτες, με διαφορετικούς ρόλους στις ομάδες τους. Ο ιδιαίτερα ποιοτικός και γρήγορος Αγουέρο, μπορεί να αναστατώσει την άμυνα της Μπάγερν με πολλούς τρόπους ενώ ο Κροάτης των Βαυαρών, πλαισιώνει ιδανικά τον Μίλερ και αποτελεί «κολώνα» της επίθεσης της ομάδας του.