Προσοχή… δαγκώνει!

Η Λέιτον Όριεντ σπέρνει τον… τρόμο στο διάβα της! Η ομάδα του Ράσελ Σλέιντ είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας που έχει διατηρήσει το απόλυτο των νικών έπειτα από οχτώ αγωνιστικές στη LeagueOne και το england365.gr παραθέτει τους… οχτώ λόγους της τεράστιας επιτυχίας!  



Προσοχή… δαγκώνει!

Σε ομάδα… φόβητρο εξελίσσεται η Λέιτον Όριεντ τη φετινή σεζόν.

Με προπονητή και ποδοσφαιριστές αποφασισμένους να επαναφέρουν τον σύλλογο στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, έπειτα από 31 ολόκληρα χρόνια, η Λέιτον Όριεντ μοιάζει με βράχο που κυλάει στην πλαγιά και… δεν σταματάει με τίποτα!

Μετά τη νίκη (2-0) επί της Μπρέντφορντ και το 8x8, η ομάδα δείχνει ότι θα πρέπει πλέον να… ψάξουμε τον δεύτερο και οι οπαδοί φωνάζουν σε κάθε ματς «φέρτε μας τον επόμενο»!

Το england365.gr, παραθέτει τους… οχτώ λόγους, που οδήγησαν στο 8x8:

1. Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, η Λέιτον Όριεντ δεν έχει δώσει ούτε… μια λίρα για μεταγραφή ποδοσφαιριστή. Την περσινή σεζόν, μόνο, διέθεσε το ποσό των 37.155 σε εκπροσώπους ποδοσφαιριστών.

2. Ο Ράσελ Σλέιντ δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ άνοδο δικής του ομάδας σε ανώτερη κατηγορία. Είχε σώσει τις Σκάρμπορο και Γκρίμσμπι από υποβιβασμό στο παρελθόν, ενώ το 2008 είχε αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς στη LeagueOne, οδηγώντας τη Γιόβιλ στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου. Με τη Λέιτον Όριεντ, έχει φτάσει στο μεγαλύτερο ποσοστό νικών της θητείας του στην ομάδα, με το 42%.

3. Το ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα στη φετινή σεζόν, είναι το καλύτερο μετά από εκείνο της Τσέλσι στην πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν είχε κάνει το 9x9, το 2006. Το ρεκόρ της τρίτης τη τάξει κατηγορίας της Αγγλίας, πάντως, ανήκει στη Ρέντινγκ που το 1986 είχε κάνει το 13x13.

4. Το αμέσως προηγούμενο καλύτερο σερί της Λέιτον Όριεντ, σημειώθηκε τη σεζόν 1910-1911 (!), όταν είχε κάνει το 4x4. Μάλιστα, τότε είχε το όνομα Κλάπτον Όριεντ!

5. Τελευταία φορά που ο σύλλογος βρέθηκε στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας – εκεί που στοχεύει να βρίσκεται του χρόνου – ήταν το 1982. Δηλαδή απουσιάζει 31 ολόκληρα χρόνια!

6. Ο πρόεδρος, Μπάρι Χερν, έχει εξαιρετική σχέση με όλα τα μέλη της ομάδας και μάλιστα, μετά τη νίκη (2-0) επί της Μπρέντφορντ, το βράδυ της Δευτέρας, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Φανταστική ομάδα, ακόμα μια φανταστική εμφάνιση και νίκη. Λατρεύω να δίνω μπόνους επιτυχιών! Χαιρετίσματα από τη Νέα Υόρκη».

7. Πολύ σημαντική θεωρείται των Λι Σάουθερνγουντ (επικεφαλής επιστήμης του αθλητισμού) και Ματ Χάντερ (αναλυτής των επιδόσεων της ομάδας) όσον αφορά το τεχνικό επιτελείο, ενώ από πλευράς παικτών, αυτοί που αναλαμβάνουν περισσότερες πρωτοβουλίες και έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, είναι ο 30χρονος αμυντικός, Νέιθαν Κλαρκ, ο 20χρονος μέσος, Μόουζες Οντουμπάγιο, ο 28χρονος φορ, Ντέιβιντ Μόουνεϊ και ο 34χρονος ομόλογός του, Κέβιν Λίσμπι.

8. Μετά την 8η νίκη σε ισάριθμα ματς στη φετινή LeagueOne, με το 8ο γκολ του Ντέιβιντ Μόονεϊ στη σεζόν, το twitter «γέμισε» με τον τίτλο «They’re Grrrreight», εμπνευσμένο από την ατάκα της τίγρης μασκότ γνωστής μάρκας δημητριακών!