Την πήρε απ' το χέρι ο Ρούνεϊ (video)

Έμεινε και υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από τα λόγια περνάει κάθε φορά στην πράξη και ο Γουέιν Ρούνεϊ πήρε απ’ το χέρι την ομάδα του ακόμα μια φορά, για να την οδηγήσει στη νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με σκορ 4-2 στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.  



Την πήρε απ' το χέρι ο Ρούνεϊ (video)

Έβαλε δύο, έχασε μια τεράστια ευκαιρία και έφτιαξε άλλο ένα γκολ.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ, αφού «καθάρισε» την Κρίσταλ Πάλας το περασμένο Σάββατο, έκανε το ίδιο και με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο «Ολντ Τράφορντ» για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, για να γίνει μόλις ο 4ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» που φτανει στα 200 τέρματα.

Σκόραρε για δέκατη σερί χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Το ματς:

Η παρουσία του Μαρουάν Φελαϊνί στη μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν καταλυτική. Ο Βέλγος άσος… έλυνε και έδενε για την ομάδα του, όντας ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν φλύαρη υπεροχή και κυκλοφορία της μπάλας, κόντρα σε μια Μπάγερ Λεβερκούζεν που κυρίως περίμενε στα καρέ της. Στο 22ο λεπτό, ο Γουέιν Ρούνεϊ έγινε αποδέκτης της σέντρας του Εβρά για να κάνει το 1-0 και να αποφέρει αποτέλεσμα η πίεση που είχε αρχίσει να ασκεί η ομάδα του. Το σύνολο του Χίπια, αντέδρασε καλά μετά το γκολ που δέχθηκε, χωρίς όμως να κάνει κάτι ιδιαίτερο μπροστά από την εστία του Ντε Χέα.

Η Γιουνάιτεντ δεν είχε διάθεση να τρέξει ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ήλεγχε σε απόλυτο βαθμό την αναμέτρηση και στο 52’, ο Ρούνεϊ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν από κακό γύρισμα του Ομάρ στην άμυνα πέρασε και τον αντίπαλο πορτιέρο για να πλασάρει… άουτ! Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ροφλς με καταπληκτικό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-1 και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, δεν άφησε τον Ρούνεϊ να γίνει μοιραίος, σκοράροντας στο 58ο λεπτό για να ξαναβάλει μπροστά στο σκορ τους «κόκκινους διαβόλους» με 2-1. Ήταν δεδομένο για τον Ρούνεϊ να αντιδράσει μετά την τεράστια ευκαιρία που έχασε και αφού πρώτα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 77ο λεπτό, έφτιαξε αυτό του Βαλένσια στο 79’, για να έρθει ο Ομάρ στο 88’ και να διαμορφώσει το τελικό 4-2.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φελαϊνί (81’ Κλέβερλι), Βαλένσια, Καγκάβα (71’ Γιάνγκ), Ρούνεϊ (84’ Ερνάντες), Φαν Πέρσι

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Σπάχιτς, Μπένις, Ομέρ, Ντονάτι, Ρέιναρτζ, Ρόφλς, Καν, Σαμ (78’ Κρουζ), Κίσλινγκ (78’ Ντερντιγιόκ), Χιούνγκ-Μιν (64’ Μπέντερ)