Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν (preview)

Με «πρωτάρηδες» στη διοργάνωση προπονητές, αλλά με τα ονόματά τους, μόνο «πρωτάρικα» να μην είναι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν θα κάνουν τη δική τους «πρεμιέρα» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ευελπιστώντας να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν (preview)

Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ντέιβιντ Μόγιες θα βρίσκεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, στη μετά-Φέργκιουσον εποχή, με την ελπίδα να ξεκινήσει χωρίς... γκρίνιες τη διοργάνωση.

Το περασμένο Σάββατο η Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-0 την Κρίσταλ Πάλας, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της ομάδας και τον Μαρουάν Φελαϊνί να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».

Το σημερινό ευρωπαϊκό παιχνίδι θα είναι το πρώτο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μετά τον Μάρτιο του 1985 και την ήττα από τη Βιντεοτόν στα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Απέναντί της θα βρει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν του Σάμι Χίπια, ενός παλιού γνώριμου τόσο για τον Μόγιες, όσο και για τη Γιουνάιτεντ.

Μπορεί να είναι «πρωτάρης» πίσω από τον «ασβέστη», από τη θέση του προπονητή, ωστόσο ως παίκτης έχει καταφέρει να σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ το 2005.

Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν 10 μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι, μετά την πολύ επιτυχημένη περυσινή σεζόν που τους βρήκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Μπουντεσλίγκα.

Κίνδυνο-θάνατο για την Γιουνάιτεντ θα αποτελέσει η επιθετική γραμμή της Λεβερκούζεν η οποία αποτελείται από δύο χαρισματικούς σκόρερ, τους Σίντνεϊ Σαμ και Στέφαν Κίσλινγκ.

Στο τελευταίο του παιχνίδι πριν πέσει στη «μάχη» του Τσάμπιονς Λιγκ, το σύνολο του Σάμι Χίπια επικράτησε εύκολα με 3-1 της Βόλφσμπουργκ.

Αγωνιστικά νέα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φιλ Τζόουνς και Φλέτσερ, την ώρα που η συμμετοχή του Γουέλμπεκ κρίνεται αμφίβολη.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Γιουνάιτεντ, Μαρουάν Φελαϊνί, μετά το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, να βρεθεί ακόμα και στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων διαβόλων» κόντρα στους Γερμανούς.

Έκπληξη μπορεί να αποτελέσει η συμμετοχή του Σίντζι Καγκάβα στους πρώτους «11» του Μόγιες.

Μπάγερ Λεβερκούζεν:

Για τη Λεβερκούζεν, ο Σάμι Χίπια θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή των Λαρς Μπέντερ και Χέγκελερ, ενώ νοκ-άουτ έχει τεθεί ο Γκονσάλο Κάστρο.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες αποτελούν τα μοναδικά προβλήματα των Γερμανών, οι οποίοι θα παραταχθούν σχεδόν πλήρης κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους».

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα - Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ράφαελ - Φελαϊνί, Κάρικ – Ρούνεϊ, Γκιγκς, Βαλέντσια – Φαν Πέρσι

Μπάγερ Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο – Μπένιστς, Σπάχιτς, Βόλσιντ, Χίλμπερτ – Μπέντερ, Ράιναρτζ – Σον, Σαμ, Ρόλφ, Κίσλινγκ