Φθηνότερα εισιτήρια στο αγγλικό πρωτάθλημα

Πτώση καταγράφουν σε γενικές γραμμές οι τιμές των εισιτηρίων στις τέσσερις κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος, όμως δεν απουσιάζουν και οι αυξητικές τάσεις, όπως παρουσιάζει σχετική έρευνα του BBC. 



Φθηνότερα εισιτήρια στο αγγλικό πρωτάθλημα

Μπορεί ο μέσος όρος της τιμής των εισιτηρίων στο αγγλικό ποδόσφαιρο να παρουσιάζει μείωση, όμως η μέση κατώτερη τιμή των εισιτηρίων διαρκείας στην Πρέμιερ Λιγκ καταγράφει αύξηση 4,3%.

Το ακριβότερο εισιτήριο συνεχίζει να προσφέρει η Αρσεναλ, της οποίας το οικονομικότερο εισιτήριο διαρκείας κοστίζει 985 λίρες, ενώ το ακριβότερο φτάνει τις 1,955 λίρες. 

Από την άλλη, το φθηνότερο εισιτήριο διαρκείας μπορεί να το αγοράσει κάποιος στη Μάντσεστερ Σίτι με τιμή που φτάνει τις 299 λίρες. Μάλιστα η τιμή αυτή είναι χαμηλότερη ακόμα και από κάποιους συλλόγους της Conference.  

Η Τσέλσι και η Τότεναμ είναι αυτές που ακολουθούν την Αρσεναλ στις τιμές των «ακριβών» διαρκείας με το κόστος τους να ξεπερνά τις 1000 λίρες. 

Παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων της, το φθηνότερο διαθέσιμο της κοστίζει 38 λίρες και είναι το ακριβότερο «φθηνό» σε όλη την Πρέμιερ Λιγκ.

Τη χαμηλότερη τιμή μπορεί να τη βρει κάποιος στη Νιουκάστλ, της οποίας το φθηνότερο εισιτήριο στοιχίζει 15 λίρες.

Μετά από μια χρονιά  που οι τιμές των «φθηνών» εισιτηρίων σημείωσαν άνοδο κατά 11% , στη νέα σεζόν καταγράφεται πτώση στο μέσο όρο των τιμών τόσο των εισιτηρίων διαρκείας, όσο και των απλών εισιτηρίων.  

Ο μέσος όρος του οικονομικότερου εισιτηρίου διαρκείας στις τέσσερις κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος έπεσε στις 336,23 λίρες, ενώ αντίστοιχα η μέση τιμή για τα ακριβά διαρκείας φτάνει τις 537, 60.

Το φθηνότερο απλό εισιτήριο κοστίζει κατά μέσο όρο 20,85 λίρες, ενώ το ακριβότερο 33,81 λίρες. 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Γουίγκαν Ντέιβ Γουιλαν, είναι δύσκολο για τους συλλόγους να αυξήσουν τις τιμές λόγω του οικονομικού κλίματος στη Βρετανία. «Είναι αδύνατο να ζητήσουμε από κάποιον να πληρώσει παραπάνω για να δει ποδόσφαιρο σε μια περιοχή όπου υπάρχει οικονομική στενότητα και η ανεργία φτάνει το 9%» τόνισε.