«Συγγνώμη» απο Γουόκερ

Αναστάτωση προκάλεσε στο στρατόπεδο της εθνικής Αγγλίας η φωτογραφία που εμφανίζει τον Κάιλ Γουόκερ να εισπνέει νιτρώδες οξείδιο από ένα μπαλόνι, υποχρεώνοντας τον παίκτη της Τότεναμ να απολογηθεί για την πράξη του.



«Συγγνώμη» απο Γουόκερ

Την υπόσχεση ότι δεν θα ξανακάνει κάτι τέτοιο, αλλά και την ελπίδα ότι κάποιος άλλος δεν θα μιμηθεί την πράξη του εξέφρασε ο 23χρονος διεθνής άσος, Κάιλ Γουόκερ.

Η δημοσίευση μιας φωτογραφίας στην οποία ο μπακ της Τότεναμ φαίνεται να εισπνέει από ένα μπαλόνι το «αέριο του γέλιου» ενώ διασκέδαζε με φίλους τους σε μπαρ του Σέφιλντ τον Ιούνιο, προκάλεσε αντιδράσεις.  

Ο παίκτης αναγκάστηκε να απολογηθεί για την πράξη του μέσω του twitter, αναφέροντας πως ήταν λάθος η πράξη του.

Η αγγλική ομοσπονδία δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επί του θέματος, όμως παρά το περιστατικό θεωρείται βέβαιο πως ο Γουόκερ θα αγωνιστεί βασικός αύριο κόντρα στην Ουκρανία, καθώς τόσο ο Γκλεν Τζόνσον όσο και ο Φιλ Τζόουνς είναι τραυματίες.  

Οι κανονισμοί της αγγλικής ομοσπονδίας αναφέρουν ρητά πως οι διεθνείς παίκτες αποτελούν τους πρεσβευτές της χώρας και θα πρέπει η συμπεριφορά τους θα πρέπει να είναι τέτοια που επιβάλει ο ρόλος τους ακόμα και αν δεν βρίσκονται με την εθνική ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρήση του συγκεκριμένου αερίου μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία ακόμη και θάνατο από την έλλειψη οξυγόνου.