«Προειδοποιεί» ο Ρίο!

Η παρουσία τόσων πολλών ξένων ποδοσφαιριστών στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, μόνο καλό δεν κάνει στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, σύμφωνα με τον Ρίο Φέρντιναντ.



«Προειδοποιεί» ο Ρίο!

Την περασμένη Τετάρτη (4/9) ο νέος πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντάικ, έκανε δηλώσεις περί κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από τα «τρία λιοντάρια».

Και μπορεί ο ισχυρός άνδρας της FA να ανέλυσε το πλάνο του και να τόνισε πως μέσα από σκληρή δουλειά, αυτό μπορεί να επιτευχθεί, ο Ρίο Φέρντιναντ ωστόσο φρόντισε να τοποθετηθεί… κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

«Η παρουσία τόσο πολλών ξένων ποδοσφαιριστών στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι επόμενο να αποδυναμώνει την εθνική ομάδα. Πάρτε σαν παράδειγμα το ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νιούκαστλ στην πρεμιέρα. Υπήρχαν μόλις τρεις Άγγλοι στους 22 που ξεκίνησαν την αναμέτρηση. Αυτό είναι… ντροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως το παράδειγμα των τουρκικών ομάδων θα πρέπει να ακολουθηθεί και από τις αγγλικές.

«Θα πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο όριο παικτών που θα αγωνίζονται σε μια ομάδα της χώρας τους. Στην Τουρκία για παράδειγμα ο κάθε σύλλογος δύναται να έχει συνολικά δέκα ξένους και στην αποστολή του ματς μπαίνουν μόλις οι έξι».