Η επιστροφή των WAGs

Αναστάτωση προκάλεσε στην αγγλική ομοσπονδία η εμφάνιση των WAGS στο ξενοδοχείο που μένει η αποστολή των «λιονταριών» την παραμονή της αναμέτρησης με τη Μολδαβία



Η επιστροφή των WAGs

 

Ο όρος WAGs (που αναφέρεται στις γυναίκες και τις συντρόφους των ποδοσφαιριστών) μπήκε δυναμικά στη ζωή του αγγλικού ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2006, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με επικεφαλής τη Βικτόρια Μπέκαμ, οι σύντροφοι των ποδοσφαιριστών της εθνικής Αγγλίας «στρατοπέδευσαν» στη βάση των «λιονταριών» και κατάφεραν να συγκεντρώνουν καθημερινά τους φωταγραφικούς φακούς.

Ήταν τέτοια η κατάσταση στη Γερμανία, που ο Ρίο Φέρντιναντ διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως η εθνική ομάδα είχε μετατραπεί σε τσίρκο. Από τότε πέρασε καιρός και κατά διαστήματα - ανάλογα με το ποιος καθόταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας-  οι παίκτες έμεναν σε απόσταση… ασφαλείας από τις συντρόφους τους πριν από κρίσιμα ματς ή στη διάρκεια διοργανώσεων.

Τώρα οι WaGs ξανακάνουν την εμφάνιση τους  και προκαλούν αντιδράσεις. Μπορεί το όνομα του αντιπάλου να μην είναι μεγάλο, όμως το αποψινό ματς είναι κρίσιμο για το αν η Αγγλία θα έχει πιθανότητες να βρεθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία.

Οι ποδοσφαιριστές έκλεισαν δωμάτια για τις συντρόφους τους στο ίδιο ξενοδοχείο που μένει η αποστολή, ωστόσο η ομοσπονδία τονίζει πως κανείς ποδοσφαιριστής δεν παραβίασε τον κανονισμό που τους απαγορεύει να συναντηθούν με τις συντρόφους  τους την παραμονή των αγώνων.

Η πρόσβαση  την πτέρυγα που βρίσκονται τα δωμάτια των παικτών απαγορεύεται όμως αρκετοί έκαναν βόλτες με τις συντρόφους τους στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.

Συνήθως τα «λιοντάρια» μπορούν να δουν τα φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα σε ειδικό χώρο στο Γουέμπλει μετά το τέλος των αγώνων, όμως ο Ρόι Χότζον προγραμματίζει να επιτρέψει στους παίκτες να γυρίσουν σπίτια τους μετά  το ματς με τη Μολδαβία και να συγκεντρωθούν και πάλι αύριο το βράδυ στο ξενοδοχείο, πριν πετάξουν στο Κίεβο για την αναμέτρηση της Τρίτης με την Ουκρανία.