Τελειώνει ο Χάνσεν απο το BBC

Την αποχώρηση του από την εκπομπή Match of the Day και το BBC μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, προανήγγειλε ο Αλαν Χάνσεν.  



Τελειώνει ο Χάνσεν απο το BBC

Ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, ο οποίος συνεργαζόταν με το BBC από το 1992, ανακοίνωσε την απόφαση του να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με δηλώσεις του στην Daily Telegragh ο 58χρονος Σκωτσέζος προανήγγειλε το τέλος της συνεργασίας του μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

«Θα έχω συμπληρώσει 22 χρόνια και θα είμαι 59 ετών, οπότε θεωρώ πως είναι η σωστή στιγμή για μένα. Το πλάνο ήταν να αποχωρήσω όταν ήμουν 55, ωστόσο συνέχισα. Είμαι στο ποδόσφαιρο 41 χρόνια και φεύγω ενώ είμαι στην κορυφή, όπως συνέβη και όταν ήμουν στη Λίβερπουλ» τόνισε ο Χάνσεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο Χάνσεν είχε βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής λόγω του ακριβού συμβολαίου (1,5 εκ. λίρες ετησίως) που είχε με το BBC, την ίδια ώρα που το τηλεοπτικό δίκτυο έκανε περικοπές από το υπόλοιπο προσωπικό.  

To Match of the Day που ξεκίνησε το 1964, είναι μια απο τις μακοβιότερες εκπομπές του BBC και τα τελευταία χρόνια παρουσιαστής της είναι ο πρώην αρχηγός τες εθνικής Αγγλίας Γκάρι Λίνεκερ. Εκτός απο τον Χάνσεν στο πάνελ είναι ο Αλαν Σίρερ και ο Μάρκ Λόρενσον.