Της το φύλαγε η μοίρα… (video)

Παιχνίδι, εντελώς αντίθετο από αυτό του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2012, έπαιξε η μοίρα στην Τσέλσι. Οι «μπλε» του Λονδίνου, διεκδίκησαν το UEFA Σούπερ Καπ για το 2013 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά ηττήθηκαν 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α., 2-2 παρ.), για να μάθουν με τον χειρότερο τρόπο ότι… ο καιρός έχει γυρίσματα.



Της το φύλαγε η μοίρα… (video)

Τον Μάιο του 2012, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, o Ντιντιέ Ντρογκμπά με γκολ στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας είχε στείλει το ματς στην παράταση, εκεί ο Τσεχ είχε αποκρούσει πέναλτι του Ρόμπεν και στη «ρωσική ρουλέτα», οι «μπλε» είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του «ιερού δισκοπότηρου» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Φέτος, όλα έγιναν διαφορετικά. Η Τσέλσι προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 85’, σκόραρε με το… καλησπέρα στην παράταση, ισοφαρίστηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στα πέναλτι, είδε τον Νόιερ να νικάει τον Λουκάκου.

Σημειώνεται πως επειτα από 14 χρόνια συνεχούς διεξαγωγής του αγώνα για το Σούπερ Καπ στο Μονακό, η UEFA αποφάσισε να πραγματοποιείται πλέον το συγκεκριμένο παιχνίδι σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και η αρχή έγινε φέτος από την «Eden Arena» της Πράγας.

Το ματς:

Με σαφή πρόθεση να προσέξει τα μετόπισθεν και να ψάξει το γκολ σε κάποια από τις γρήγορες αντεπιθέσεις με τις οποίες έφτανε στην περιοχή του Νόιερ, παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο η Τσέλσι. Η Μπάγερν Μονάχου είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε καμία ουσία. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των «μπλε» περιόρισε πάρα πολύ τις ενέργειες των Βαυαρών, δεν τους επέτρεψε να βρεθούν σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Τσεχ και στην πρώτη καλή στιγμή, η Τσέλσι σκόραρε.

Από ωραία κίνηση του Αζάρ και σέντρα του Σούρλε, ο Τόρες με πολύ όμορφο δεξί σουτ έκανε το 1-0 στο 9ο λεπτό. Ο Ισπανός φορ είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 32’ από πολύ πιο κοντινή απόσταση, όμως σούταρε πολύ ψηλά. Όσον αφορά τον Τσεχ που κυρίως έβλεπε κάποια μακρινά σουτ του Ριμπερί να φεύγουν πλάγια, πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Ρόμπεν στο 23’. Αφού, λοιπόν, προσπάθησε πολύ, ο Ριμπερί κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σουτάροντας δυνατά με το δεξί στο 47’ για το 1-1.

Το παιχνίδι, στο ισόπαλο σκορ, σιγά - σιγά άνοιγε, με την Τσέλσι να προσπαθεί να επιτεθεί λίγο περισσότερο, αλλά πάντα να το κάνει όταν έβλεπε ότι την ευνοούσαν οι συνθήκες και έπιανε τους Γερμανούς στον ύπνο. Όπως ακριβώς πήγε να γίνει και στο 64ο λεπτό, με τον Όσκαρ από το πουθενά να βρίσκεται απέναντι από τον Νόιερ, αλλά να χάνει το τετ-α-τετ και στη συνέχεια τον Λάμπαρντ να σουτάρει ψηλά, άουτ. Οι «μπλε» είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Ιβάνοβιτς στο 79’, ο Νόιερ απέκρουσε ενστικτωδώς κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ στο 84’ και ένα λεπτό αργότερα, ο Ραμίρεζ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση αφού στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας κανείς δεν ήθελε να ρισκάρει. Και το έκαναν οι «μπλε» με την έναρξη της παράτασης, αφού στο 93ο λεπτό, ο Εντέν Αζάρ, πήρε τη μπάλα από αριστερά, πέρασε τους Λαμ και Μπόατενγκ μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Νόιερ για το 2-1! Στη συνέχεια του εξτρά χρόνου, η ομάδα του Μουρίνιο όταν απειλήθηκε είχε τον Τσεχ να απομακρύνει όλους τους κινδύνους, αλλά μια ολιγωρία της άμυνας, επέτρεψε στον Χάβι Μαρτίνεθ πριν το σφύριγμα της λήξης, να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει την αναμέτρηση στα πέναλτι!

Εκεί, ο Ρομέλου Λουκάκου νικήθηκε από τον Νόιερ στην τελευταία και κρισιμότερη εκτέλεση και οι Βαυαροί πήραν το τρόπαιο με το 5-4.


Hazard από Counterpoint1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια (56’ Χάβι Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Ρόμπεν (95’ Σακίρι), Μίλερ (71’ Γκέτσε), Κροος, Ριμπερί, Μάντζουκιτς

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ (113’ Τέρι), Όσκαρ, Σούρλε (86’ Μίκελ), Τόρες (97’ Λουκάκου)