Ο Σάουθγκεϊτ στην εθνική Ελπίδων!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας Ελπίδων της Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η FA! Τον Στιούαρτ Πιρς θα διαδεχθεί στον πάγκο των… νεαρών «λιονταριών» ο 42χρονος κόουτς, που ανέλαβε για τρία χρόνια.   



Ο Σάουθγκεϊτ στην εθνική Ελπίδων!

Η εθνική Ελπίδων είναι η δεύτερη δουλειά που αναλαμβάνει ο Σάουθγκεϊτ στην προπονητική του καριέρα, αφού από το 2006 έως και το 2009, βρισκόταν στον πάγκο της Μίντλεσμπρο.

Στον αγγλικό πάγκο, θα διαδεχθεί τον Στιούαρτ Πιρς που αποχώρησε έπειτα από 6,5 χρόνια, έχοντας θεωρηθεί υπεύθυνος για την αποτυχημένη παρουσία της U-21 στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ισραήλ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας Ελπίδων και πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση που μου παρουσιάστηκε. Θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας» ήταν το πρώτο σχόλιο του βετεράνου αμυντικού και νυν ομοσπονδιακού προπονητή λίγο μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του και συνέχισε, λέγοντας:

«Είμαι περήφανος για την πατρίδα μου και από την ποδοσφαιρική μου καριέρα θα ξεχωρίζω πάντα τα παιχνίδια που αγωνιζόμουν με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο. Θα προσπαθήσω να προετοιμάσω όσο το δυνατόν καλύτερα τους νεαρούς διεθνείς για να ανταποκριθούν στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί αυτή η δουλειά δεν αφορά μόνο την επιτυχία και τις νίκες, αλλά και την σωστή εξέλιξη και ανάπτυξη των ταλέντων».