Από την Κυριακή το ποδόσφαιρο αλλάζει!

Το γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 κόντρα στη Γερμανία δεν μέτρησε ποτέ. Εγινε όμως η αφορμή για τον ερχομό του Hawk Eye, το οποίο πλέον θα αποφασίζει για το πότε η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Την Κυριακή κάνει ντεμπούτο στο Community Shield και το ποδόσφαιρο αλλάζει. Πλέον δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία, από κανέναν!



Από την Κυριακή το ποδόσφαιρο αλλάζει!

Στα 380 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, στα παιχνίδια του Κυπέλλου αλλά και στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουίγκαν, η τεχνολογία αναλαμβάνει δράση. Οι κάμερες τοποθετήθηκαν σε όλα τα γήπεδα και πλέον οι διαιτητές μπορούν να είναι ήσυχοι όσον αφορά τις δύσκολες φάσεις για το αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή.

Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο από την επίμαχη φάση, το ειδικό ρολόι που θα φορά ο διαιτητής θα δίνει την ένδειξη Goal ή No Goal. Αυτόματα, μέσα στα επόμενα 20 δευτερόλεπτα θα δημιουργείται ένα γραφικό με τη φάση, η οποία θα παίζει στα μάτριχ των γηπέδων έτσι ώστε και οι θεατές να μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία.

Το σύστημα τοποθετήθηκε σε όλα τα γήπεδα ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά στο «Γουέμπλεϊ» με τις ομάδες να πληρώνουν το κόστος, το οποίο άγγιξε τις 250,000 λίρες.