«Χρειάζεται διακοπές η Πρέμιερ Λιγκ»

Στην κούραση των ποδοσφαιριστών αποδίδει την αποτυχία της εθνικής Αγγλίας να διακριθεί στις μεγάλες διοργανώσεις, ο πρώην τεχνικός των «λιονταριών» Φάμπιο Καπέλο. 



«Χρειάζεται διακοπές η Πρέμιερ Λιγκ»

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μοναδική φορά που η εθνική Αγγλίας κατάφερε να πανηγυρίσει ένα τίτλο, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, και ο Ιταλός τεχνικός μιλώντας στο  fifa.com επισημαίνει τους λόγους που τα «λιοντάρια» δεν μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις κάποιο τρόπαιο. 

«Είναι οι λιγότεροι φρέσκοι από όλες τις ομάδες, γιατί το πρωτάθλημα τους δεν έχει διακοπή» τόνισε ο Καπέλο, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο της εθνικής από το 2008 έως και το 2012.

«Είναι σαν να οδηγείς αυτοκίνητο. Αν σταματήσεις στη μέση της διαδρομής για βάλεις βενζίνη τότε σίγουρα θα φτάσεις εκεί που θέλεις. Αν όμως δεν το κάνεις αυτό, τότε κινδυνεύεις να μείνεις από καύσιμα πριν φτάσεις στον προορισμό σου» συμπλήρωσε.

Μάλιστα όπως τόνισε, το ποδόσφαιρο που παίζεται στο πρώτο μισό του αγγλικού πρωταθλήματος είναι καλύτερο από εκείνο του δευτέρου γύρου. «Λόγω αυτού αν θέλεις να έχεις μια ανταγωνιστική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, χρειάζεται να έχεις μεγάλο ρόστερ το οποίο είναι μια πολυτέλεια που δεν μπορείς να έχεις στην εθνική ομάδα» εξήγησε.