Βρέθηκε ο σκόρερ μετά απο 125 χρόνια!

Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας αιώνας για να βρεθεί το όνομα του ποδοσφαιριστή που πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.



Βρέθηκε ο σκόρερ μετά απο 125 χρόνια!

Πάνω από μισό εκατομμύριο τέρματα (515.412) έχουν επιτευχθεί στην ιστορία της αγγλικής Football League, ωστόσο μυστήριο παρέμενε μέχρι και πρόσφατα ο παίκτης που είχε σκοράρει το παρθενικό γκολ

Η πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος και ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε το…λογαριασμό, παρέμεναν θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια.  Ναι μεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα, αλλά για κανένα δεν υπήρχε βεβαιότητα. Το γεγονός ότι οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής δεν ξεκίνησαν την ίδια ώρα περιέπλεκε την κατάσταση και έτσι υπήρχαν μόνο υποθετικά σενάρια.

Μια έρευνα όμως στη Βρετανική Βιβλιοθήκη έλυσε το μυστήριο.  Μια καταχώρηση στην εφημερίδα Midland Evening News απεδείκνυε πως το πρώτο τέρμα είχε επιτευχθεί από τον Κένι Ντάβενπορτ της Μπόλτον κόντρα στη Ντέρμπι. Πριν το συγκεκριμένο δημοσίευμα υπήρχε η άποψη πως ο πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκέρσομ Κοξ της Αστον Βίλλα, καθώς πίστευαν πως ο αγώνας των «χωριατών» είχε ξεκινήσει στις 15:00 στις 8 Σεπτεμβρίου 1888. Το ματς τελικά άρχισε στις 15:30, ενώ εκείνο της Μπόλτον στις 15:45. Ωστόσο το γκολ του Ντάβενπορτ μπήκε δυο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ενώ εκείνο του Κοξ 31 λεπτά μετά την σέντρα.