Νίκη και αποθέωση για Λίβερπουλ

Με τον Λουίς Σουάρεζ να επιστρέφει έστω και για λίγα λεπτά, η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Μέλμπουρν Βίκτορι.  Μετά την αναμέτρηση έχει οριστεί συνάντηση του παίκτη με τον Μπρένταν Ρότζερς για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στους «κόκκινους». 



Νίκη και αποθέωση για Λίβερπουλ

Παρουσία 95,000 θεατών η Λίβερπουλ πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στην περιοδεία της στην Ασία και την Αυστραλία. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των οπαδών οι οποίοι μετέτρεψαν σε «Ανφιλντ» το Melbourne Cricket Ground. 

Τα βλέμματα όπως ήταν αναμενόμενο στράφηκαν στον Λουίς Σουάρες ο οποίος ωστόσο παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τον πάγκο. Ο Ουρουγουανός άσος ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή την Κυριακή και όπως εξήγησε ο Μπρένταν Ρότζερς αισθανόταν κουρασμένος και για το λόγο αυτό δεν αγωνίστηκε ως βασικός. Ο Σουάρες πέρασε στο παιχνίδι –αντικαθιστώντας τον Φάμπιο Μπορίνι- 20 λεπτά πριν τη λήξη και ήταν αυτός που έκανε την ασιστ για να πετύχει ο Ιαγκο Ασπας το 2-0 στην εκπνοή του αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του 26χρονου άσου από τις 21 Απριλίου, όταν είχε δαγκώσει τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο ματς με την Τσέλσι.

Παρά την εμφάνιση του - όπως αναφέρουν απεσταλμένοι των αγγλικών εφημερίδων- έχει προγραμματιστεί μετά την σημερινή αναμέτρηση, συνάντηση μεταξύ του προπονητή των «κόκκινων» και του Σουάρες στην οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στο «Ανφιλντ», καθώς ο παίκτης ζήτησε να εξεταστεί  το ενδεχόμενο μεταγραφής στην Αρσεναλ.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό, και  μισή ώρα αργότερα γνώρισε την αποθέωση όταν παραχώρησε τη θέση του στον Λούκας Λέιβα.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Λίβερπουλ σε ισάριθμα φιλικά που έδωσε τον Ιούλιο και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ.  Η επόμενη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Ταιλάνδη, από όπου η ομάδα θα επιστρέψει στην Αγγλία.    

Οι συνθέσεις :

Μέλμπουρν Βίκτορι : Κόου, Ανσελ, Μπροξαμ, Ναμπουτ, Σελέσκι, Τζειμς Τζεγκο, Πειν, Μακαρούνας, Λειτζερ, Γκάλογουει, Τζέρια

Λίβερπουλ : Τζόουνς (72 Μινιολε), Τζόνσον (72 Κέλι), Σκρτελ (72 Κόατες), Γουίσντομ (72 Αγκερ), Ενρίκε (72Φλάναγκαν) , Τζέραρντ(63’ Λούκας), Αλεν (72 Σπίρινγκ), Χέντερσον (72 Λουις Αλμπέρτο), Ιμπι (72 Ντάουνινγκ),  Στέρλινγκ (72 Ασπας), Μπορίνι (72’Σουάρες)