Οι Βρετανοί επιλέγουν Βουλγαρία

Οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ δεν αποτελούσαν ποτέ την πρώτη επιλογή των τουριστών για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, ωστόσο όπως φαίνεται η Βουλγαρία καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα! 



Οι Βρετανοί επιλέγουν Βουλγαρία

Για χρόνια τέτοιες εικόνες έβλεπε κανείς μόνο στην Ιμπιζα, στα Μάλια, στη Ζάκυνθο ή στο Φαληράκι, όμως τώρα μπορεί να τις αντικρύσει και στο Sunny Beach,  στο θέρετρο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Μπουργκάς στη Βουλγαρία.  

Ο τουριστικός αυτός προορισμός στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας πέρα από τα 200 ξενοδοχεία και τα σχεδόν ισάριθμα μπαρ μπορεί να προσφέρει σε αφθονία αυτό που αποζητούν στις διακοπές τους οι νεαροί Βρετανοί : πάρτι και φθηνό αλκοόλ.

Η περιοχή ήδη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για Ολλανδούς, Γερμανούς και Σκανδιναβούς τουρίστες και ήδη ανεβαίνει συνεχώς στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών, οι οποίοι φαίνεται πως αναδεικνύονται πρωταθλητές στην κατανάλωση αλκοόλ. «Πίνουν και οι υπόλοιποι, αλλά κανείς δεν φτάνει στο σημείο των Βρετανών» τόνισε ένας νεαρός Άγγλος που εργάζεται στην περιοχή.   

Ένα ποτήρι μπύρα στο Sunny Beach στοιχίζει μισή λίρα, ενώ 10 σφηνάκια τεκίλα πωλούνται κάτι λιγότερο από πέντε λίρες. Οι χαμηλές τιμές πώλησης, αυξάνουν όχι μόνο την κατανάλωση αλλά και τα προβλήματα για τους Βρετανούς. Αρκετοί καταλήγουν μεθυσμένοι στα κέντρα υγείας και άλλοι εμπλέκονται σε καυγάδες. 

Την περασμένη χρονιά και μόνο σε διάστημα πέντε μηνών, η πρεσβεία της Βρετανίας στη Σόφια κλήθηκε να αντιμετωπίσει 24 θανάτους Βρετανών, τρεις εκ των οποίων είχαν πέσει από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους.  Πέρα από τη διάθεση αλκοόλ σε χαμηλή τιμή, είναι πολύ εύκολη και η πρόσβαση σε όπλα. Μαχαίρια, σουγιάδες, σιδερογροθιές και τέιζερ πωλούνται σε πάγκους μικροπωλητών και με τιμή δυο λιρών  και οι ληστείες γίνονται για πολλούς εύκολη υπόθεση ακόμα και αν τα θύματα βρίσκονται κοντά στην παρέα τους.