Πανηγυρισμοί για τον Φρουμ

Ο Βρετανός ποδηλάτης Κρις Φρουμ είναι ο νικητής του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας που φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια.  



Πανηγυρισμοί για τον Φρουμ

Για δεύτερη σερί χρονιά η Βρετανία πανηγυρίζει την κατάκτηση του Tour de France, αφού μετά τον Σερ Μπράντλει Γουιγκινς ήταν η σειρά του συναθλητή του στην ομάδα Sky, Κρις Φρουμ να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί. 

Στα 100 χρόνια της διοργάνωσης, μόνο αυτοί οι δυο Βρετανοί έχουν καταφέρει να στεφθούν νικητές και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό. Μάλιστα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πέρα απο τα συγχαρητήρια στον Φρούμ στάθηκε και στο γεγονός ότι  το επόμενο Tour de France θα γίνει στη Βρετανία (θα ξεκινήσει απο το Λιντς στις 5 Ιουλίου 2014).

 Ο  Φρούμ την περσινή χρονιά είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Γουίγκινς, ο οποίος φέτος δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του λόγω τραυματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φρουμ γεννήθηκε από Βρετανούς γονείς στην Κένυα και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και έγινε ο πρώτος νικητής του Γύρου της Γαλλίας που έχει γεννηθεί στην Αφρική.   

Ο 28χρονος ποδηλάτης αφιέρωσε τη νίκη στη μητέρα του που έφυγε πριν από λίγα χρόνια χτυπημένη από τον καρκίνο. «Χωρίς την ενθάρρυνση της να ακολουθήσω το όνειρο μου, είναι πολύ πιθανό πως θα είχα μείνει σπίτι και θα παρακολουθούσα τους αγώνες από την τηλεόραση»