Κερδίζει και μοιράζει ο Άσλει

Αύξηση στα κέρδη κατά 40% κατέγραψε το 2012 η εταιρεία Sports Direct και ο ιδιοκτήτης της Μάικ Ασλει σχεδιάζει να μοιράσει μπόνους στους 2,000 εργαζόμενους της εταιρείας



Κερδίζει και μοιράζει ο Άσλει

Στα 207,2 εκατομμύρια ανήλθαν τα κέρδη της εταιρείας αθλητικών ειδών Sports Direct, η οποία ανήκει στον ιδιοκτήτη της Νιουκάστλ Μάικ Ασλει.

Οι εργαζόμενοι στα 396 καταστήματα της εταιρείας (στα οποία περιλαμβάνεται και το κατάστημα Lillywhites) αναμένεται να λάβουν ως μπόνους ο καθένας μετοχές της εταιρείας αξίας 75,000 λιρών. 

Συνήθως τέτοια υψηλά μπόνους δίνονταν μόνο στα στελέχη των εταιρειών, όμως η Sports Direct αποφάσισε να επιβραβεύσει και τους υπαλλήλους που στην πλειοψηφία τους αμείβονται με το βασικό μισθό που φτάνει τις 20,000 λίρες ετησίως. Έτσι ένα υπάλληλος που αμείβονταν με αυτό το ποσό το 2009, αναμένεται να λάβει σήμερα ως μπόνους 12,000 μετοχές η αξία των οποίων αγγίζει τις 76,500 λίρες. 

Υπολογίζεται πως την περασμένη χρονιά, κυρίως χάρη στους Ολυμπιακούς  Αγώνες οι εισπράξεις της εταιρείας άγγιξαν τα δυο δις λίρες.