Κόντρα δίχως τέλος για Skysports-BTSport

Η 17η Αυγούστου δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και την κορύφωση της κόντρας μεταξύ των καναλιών Skysports και  ΒΤSport, τα οποία  έχουν τα δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων.  



Κόντρα δίχως τέλος για Skysports-BTSport

Το BTSport κάνει την παρθενική εμφάνιση του και κινήθηκε δυναμικά αποκτώντας το κομμάτι των δικαιωμάτων της Πρεμιερ Λιγκ που κατείχε μέχρι και φέτος το ESPN. Όμως το Skysports που συνεχίζει να διατηρεί τη μερίδα του λέοντος, θέλησε να υπενθυμίσει το ποιος έχει το πάνω χέρι, επιλέγοντας για την πρώτη αγωνιστική τις αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός έδρας με τη Σουόνσι) και της Τσέλσι (εντός έδρας με τη Χαλ). Τόσο η πρώτη παρουσία του Μόγιες στον πάγκο των πρωταθλητών Αγγλίας, όσο και η επιστροφή του Μουρίνιο στο «Στάμφρντ Μπριτζ» κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις δυο αναμετρήσεις, ενώ την ίδια ώρα το BT Sport θα αρκεστεί στη μετάδοση του αγώνα της Λίβερπουλ με την Στόουκ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Skysports θα μεταδώσει τα παρακάτω ματς της πρώτης αγωνιστικής :

Σάββατο 17/08    19:30 Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 Κυριακή 18/08   15:30 ΚρίσταλΠάλας-Τότεναμ

                              16:30 Τσέλσι-Χαλ

Δευτέρα 19/08    22:00  Μάντσεστερ Σίτι-Νιουκάστλ

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, το Skysports  εξασκώντας τα δικαιώματα που απορρέουν από το συμβόλαιο της, για τις πρώτες 20 αγωνιστικές θα προβάλει τους περισσότερους αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την άλλη το BTSport, που θα προβάλλει συνολικά 38 αγώνες μέσα στη σεζόν, διατηρεί το δικαίωμα της πρώτης επιλογής για τις τελευταίες 18 αγωνιστικές.

Η κόντρα δεν μένει μόνο στο επίπεδο των αγώνων που θα καλυφθούν τηλεοπτικά. Πριν λίγες ημέρες, η επιτροπή ανταγωνισμού (Ofcom) είχε δικαιώσει το BSKYB, το οποίο είχε αρνηθεί να προβάλει μέσω των δικών του καναλιών (Skysports) τα διαφημιστικά σποτ του BΤSport. Στη συνέχεια, το ΒΤ κατήγγειλε στην ίδια επιτροπή το BSKYB, αναφέροντας πως αρνήθηκε να εντάξει τα κανάλια του Skysports1 &2 στο μπουκέτο που προσφέρει η BT, αν προηγουμένως δεν εξασφαλίσει καλύτερους όρους για την προβολή των ΒTSport καναλιών στο δικό του πακέτο.

Πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει νέα κόντρα μεταξύ των δυο καναλιών, μετά την απόφαση του BSKYB να προσφέρει στους συνδρομητές (που δεν έχουν και το πακέτο των Sports) από ανοιχτές συχνότητες τις αναμετρήσεις που θα καλύψει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.