Φαν Χίνκελ: «Το βήμα παραπάνω με την Τσέλσι»

Την καταλληλότερη ομάδα για να κάνει το επόμενο, μεγάλο βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα βρήκε στην Τσέλσι, ο Μάρκο Φαν Χίνκελ. «Περήφανος που εκτιμά τις ικανότητές μου ο Ζοσέ Μουρίνιο» δήλωσε ο νεαρός μέσος των «μπλε» του Λονδίνου, στην πρώτη του συνέντευξη σαν μέλος του συλλόγου.



Φαν Χίνκελ: «Το βήμα παραπάνω με την Τσέλσι»

Ο Μάρκο Φαν Χίνκελ, το απόγευμα της Παρασκευής υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσέλσι και παρουσιάστηκε από τους κατόχους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στην Τσέλσι,  σε μια τόσο καλή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές» σχολίασε αρχικά και προσπάθησε να… αναλύσει τη θέση του μέσα στο γήπεδο, γι’ αυτούς που δεν τον γνωρίζουν:

«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής από αυτούς που χαρακτηρίζουν… box to box. Δηλαδή, κατεβάζω τη μπάλα από τη δική μας περιοχή στην αντίπαλη, δημιουργώντας παιχνίδι. Διανύω πολλά χιλιόμετρα, δοκιμάζω πολλές φορές να σκοράρω, αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να φανώ συνεπής και στα αμυντικά μου καθήκοντα».

Όπως τόνισε, πάντως, αισθάνεται ότι με τη μεταγραφή στην Τσέλσι, εξαργύρωσε την πολύ καλή περσινή χρονιά στη Φίτεσε: «Είχα μια εξαιρετική σεζόν πέρυσι. Κέρδισε το βραβείο του μεγαλύτερου ολλανδικού ταλέντου της χρονιάς. Έκανα καλή σεζόν με τη Φίτεσε, τερματίσαμε στην 4η θέση και ίσως γι’ αυτό είμαι εδώ. Ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και η Τσέλσι μου παρουσίασε την καλύτερη ευκαιρία».

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο και την επαφή που είχε μαζί του, είπε: «Έχω μιλήσει με τον προπονητή και πραγματικά, αντιλήφθηκα ότι έχει πολύ καλή άποψη για μένα. Είμαι περήφανος που ένας προπονητής σαν αυτόν με εκτιμά και ήθελε να δουλέψει μαζί μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας».

Ολοκληρώνοντας, ο Μάρκο Φαν Χίνκελ μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους: «Θέλω να μάθω. Να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να αποκομίζω πολύτιμες εμπειρίες. Δεν θέλω να μένω στον πάγκο και πραγματικά εύχομαι να πάρω πολύ χρόνο συμμετοχής, να παίξω σε αυτά τα πανέμορφα γήπεδα των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και να αποδειχθώ σημαντικός για την Τσέλσι».