Μετακομίζει 55 χιλιόμετρα μακριά η Κόβεντρι

H αποχώρηση της Κόβεντρι από το «Ricoh Arena» παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του το παραχωρούσαν δωρέαν έμοιαζε μονόδρομος και τώρα φαίνεται πως βρήκε τη νέα έδρα της, 55 χιλιόμετρα μακριά. 



Μετακομίζει 55 χιλιόμετρα μακριά η Κόβεντρι

Σε συμφωνία με τη Νορθάμπτον φαίνεται πως ήρθε η διοίκηση της Κόβέντρι προκειμένου οι δυο ομάδες να συγκατοικήσουν στην έδρα της πρώτης, το Sixfields, οπως αναφέρει η εφημερίδα Coventry Telegraph.

Τον περασμένο μήνα ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου Τιμ Φίσερ είχε αποκαλύψει πως ήταν στα άμεσα σχέδια τους να βρεθεί νέα έδρα για την ομάδα καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να αποχωρήσουν από το Ricoh Arena.

Όπως ήταν λογικό, αυτό προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών που συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο, ζητώντας από τη διοίκηση να κρατήσει την ομάδα στην περιοχή του Κόβεντρι. Μάλιστα πάνω από 13,000 άτομα υπέγραψαν την καμπάνια «Keep city in Coventry». της εφημερίδας Coventry Telegraph.

Το γεγονός ότι φαίνεται να προκρίνεται η λύση του Νορθάμπτον αποτελεί ρίσκο καθώς η απόσταση των 55 χιλιομέτρων μπορεί να αποτρέψει πολλούς φίλους των «γαλάζιων ουρανών» να ακολουθήσουν την ομάδα στη νέα της έδρα. Μάλιστα με δεδομένο ότι έντεκα εντός έδρας αγώνες της Νορθάμπτον που αγωνίζεται στη League 2 συμπίπτουν με εκείνους της Κόβεντρι, θεωρείται βέβαιο πως η δεύτερη θα κληθεί να αγωνιστεί μεσοβδόμαδα.

Στις σκέψεις των ανθρώπων της Κόβεντρι, υπήρχε και η έδρα της Γουόλσολ που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος δεν μπορεί να αντέξει μεγάλο αριθμό αγώνων.

Για να οριστικοποιηθεί η μετακίνηση θα χρειαστεί τυπικά και την έγκριση της  Football League, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα.