Φαβορί ο Σάουθγκειτ

Ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ και ο Μαικλ Απλτον φαίνεται πως έχουν προβάδισμα  για να αντικαταστήσουν τον Στιούαρτ Πιρς στο τιμόνι της εθνικής ομάδας των ελπίδων της Αγγλίας. 



Φαβορί ο Σάουθγκειτ

Η διαδικασία αναζήτησης για τον αντικαταστάτη του Πιρς έχει ξεκινήσει από την αγγλική ομοσπονδία και τόσο ο Σάουθγκειτ όσο και ο Απλτον αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη θέση.

Ο Σαουθγκειτ που αυτή την στιγμή εργάζεται ως σχολιαστής στην τηλεόρασης, υπήρξε επικεφαλής ανάπτυξης στην αγγλική ομοσπονδία μέχρι και πριν ένα χρόνο. Ο πρώην τεχνικός της Μίντλεσμπρο λέγεται πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους και με δεδομένη την εμπειρία του θεωρείται πως μπορεί να αναπτύξει καλές σχέσεις με τους συλλόγους οι οποίες θα επιτρέψουν την ευκολότερη παραχώρηση των ποδοσφαιριστών για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας. 

Ο Ροι Χότζον θα ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Σάουθγκειτ, ωστόσο διατηρεί πολύ στενή σχέση με τον Μάικλ Απλτον ο οποίος έχει ήδη κάνει το…αγροτικό του σε Πόρτσμουθ, Μπλακπουλ και Μπλακμπερν.  Ο 37χρονος τεχνικός ξεκίνησε ως προσωρινός στη Γουεστ Μπρόμιτς μετά τη φυγή του Ντι Ματέο και πριν αναλάβει τα ηνία ο Ρόι Χότζον, του οποίου έγινε βοηθός. Μάλιστα στη Γουεστ Μπρομ ο Απλτον συνεργάστηκε και με τον Νταν Ασγουορθ ο οποίος τώρα είναι ο διευθυντής ανάπτυξης της FA.

Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι είναι ο Φιλ Νέβιλ, ο οποίος ήταν μέλος του προπονητικού τιμ στο ευρωπαικό πρωτάθλημα του Ισραήλ και ο Πίτερ Τέιλορ που αυτή τη στιγμή είναι τεχνικός της ομάδας των U-20.