Αγαπάει τη Λίβερπουλ, αλλά...

Το συναίσθημα κοντράρεται με τη λογική στον ψυχικό κόσμο του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, μίλησε για την ανατριχίλα που του προκαλεί το «Άνφιλντ» και την τιμή που αισθάνεται όταν φοράει τη φανέλα της Λίβερπουλ, αλλά ταυτόχρονα, δεν μπορεί να διαγράψει όσα δεινά υπομένει στην Αγγλία...  



Αγαπάει τη Λίβερπουλ, αλλά...

Ο διεθνής φορ των «κόκκινων» που βρίσκεται στη Βραζιλία, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης στο Confederations Cup, μίλησε στην «El Pais» και έδειξε ότι… δεν ξέρει τι θέλει!

Ναι μεν θέλει να ξεφύγει απ’ όλες τις δυσκολίες που βιώνει στα αγγλικά γήπεδα, αλλά ταυτόχρονα, θέλει να συνεχίσει να αισθάνεται την ύψιστη τιμή κάθε φορά που βάζει τη φανέλα της Λίβερπουλ. Θέλει να ξεφύγει απ’ όλες τις προσβολές αντίπαλων παικτών και οπαδών στα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν θέλει να αφήσει το «Άνφιλντ».

Πάντως σε ξεκάθαρη ερώτηση για το ενδεχόμενο να έχει ανοίξει ήδη κύκλο επαφών με τη Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας αποτελεί μεταγραφικό στόχο, απάντησε λιτά πως δεν ισχύει τίποτα τέτοιο, αφού σέβεται το συμβόλαιο που έχει με την Τσέλσι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σουάρες στην «El Pais»:

-για την πίεση που αισθάνεται:

«Δεν με τρόμαζε ποτέ η πίεση. Είναι μέρος της δουλειάς μας. Δεν σημαίνει τίποτα, όμως, αυτό. Είμαι παίκτης Λίβερπουλ και γνωρίζω πως είναι να παίζεις και να ξέρεις ότι όλος ο κόσμος περιμένει κάτι από εσένα».

-για όσα πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει στη Ρεάλ:

«Δίνω και την ψύχη μου κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο. Είτε παίζω με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης, είτε έπαιζα στον Άγιαξ, είτε τώρα για τη Λίβερπουλ. Όταν μπαίνω στο γήπεδο, τα  ξεχνάω όλα».

-για το ενδεχόμενο να έχει ήδη μιλήσει με την ομάδα της Μαδρίτης:

«Όχι. Έχω συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ».

-για τις πιθανότητες να μετακομίσει στην Ισπανία:

«Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και εκεί ανήκει η Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά λίγοι ξέρουν πως είναι να παίζεις για τη Λίβερπουλ…».

-για τη Λίβερπουλ:

«Η αλήθεια είναι ότι με ενοχλεί που δεν μπορώ να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ. Έχω υποφέρει και έχω υπομείνει πολλά στην Αγγλία, αλλά κάθε φορά που σκέφτομαι τι αντιπροσωπεύει αυτός ο σύλλογος και την αγάπη που έχει για τη Λίβερπουλ η κόρη μου, τα ξεχνάω όλα. Όταν η μικρή τραγουδάει τον ύμνο της ομάδας, είναι υπέροχο… Κάθε φορά που μπαίνω στο “Άνφιλντ” για να παίξω, ανατριχιάζω… Είναι εκπληκτικό».

-για τη δαγκωματιά στον Ιβάνοβιτς:

«Πόσο μπορεί μια κακή στιγμή όπως αυτή να διαγράψει όσα έχει πετύχει ένας παίκτης; Αν ήξερε ο κόσμος τι περνάω μέσα στο γήπεδο, πόσες κλωτσιές τρώω, πόσοι με βρίζουν και πόσοι με προσβάλλουν, θα με καταλάβαιναν. Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με ό,τι συμβαίνει κάθε φορά που παίζω…».