Κατώτερη των προσδοκιών

Πολύ σύντομη ήταν η παρουσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο Euro U-21 του Ισραήλ. Τα παιδιά του Στιούαρτ Πιρς ηττήθηκαν 3-1 από τη Νορβηγία για τη δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση. Διαδικαστικό χαρακτήρα παίρνει η τελευταία αναμέτρηση κόντρας στους διοργανωτές.   



Κατώτερη των προσδοκιών

Μετά την ήττα (1-0) της πρεμιέρας από τους Ιταλούς, τα νεαρά «λιοντάρια» προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν να δείξουν ότι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αξιόλογη πορεία στο θεσμό.

Οι Νορβηγοί επιβλήθηκαν κατά κράτους του αντιπάλου τους και «στρίμωξαν» την Αγγλία στα… σχοινιά από την αρχή.  Στο 15ο λεπτό, είχε γίνει το 1-0 από τον Μπεργκ, ενώ στο 34’, οι «Βίκινγκς» διπλασίασαν τα τέρματά τους. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Έικρεμ βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα και το μόνο που κατάφερε να κάνει το σύνολο του Πιρς, ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κρεγκ Ντόουσον.

Παρά το γεγονός πως απέμενε κάτι περισσότερο από μισή ώρα για το φινάλε, τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να κάνουν τους Νορβηγούς να αισθανθούν πίεση, για να οριστικοποιηθεί ο αποκλεισμός από τη διοργάνωση με το σφύριγμα της λήξης.

Παντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχει το τελευταίο ματς του Α’ ομίλου κόντρα στους διοργανωτές, Ισραηλινούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Μπάτλαντ, Σμιθ, Κόκερ, Ντόουσον (85’ Γουίσντομ), Ρόους, Χέντερσον, Λόου (46’ Γουίκαμ), Τσάλομπα, Ινς, Ρέντμοντ (67’ Σέλβεϊ), Ζαχά

Νορβηγία: Νάιλαντ, Ρονιέ (83’ Νόρντβετ), Στράντμπεργκ, Μπεργκ (58’ Λινς), Ελαμπντελαουΐ, Σάιν, Έικρεμ (68’ Ιμπραΐμ), Γιόχανσεν, Μπέργκετ, Πέντερσεν, Νίλσεν