Γίνε και εσύ προπονητής, μπορείς!

Έχεις παίξει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου Football Manager ή οποιοδήποτε σχετικό βιντεοπαιχνίδι και έκανες κάποια επιτυχία, τότε είναι φυσιολογικό να θεωρείς τον εαυτό σου ικανό να αναλάβει μια επαγγελματική ομάδα!  Ακούγεται τραβηγμένο; Όχι, αν διαβάσετε την παρακάτω ιστορία.



Γίνε και εσύ προπονητής, μπορείς!

Ο υποβιβασμός της Γουλβς στη League One φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη αρκετών για να καθίσουν στον πάγκο της.  Εβδομήντα πέντε αιτήσεις δέχθηκε η διοίκηση των «λύκων» για τη θέση του προπονητή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα.

Η απομάκρυνση του Ντιν Σόντερς μετά τον υποβιβασμό από την Τσάμπιονσιπ οδήγησε τη Γούλβς να αναζητήσει τον πέμπτο τεχνικό της τους τελευταίους 16 μήνες.

Ο πρώην προπονητής της Μιλγουολ Κένι Τζάκετ ήταν αυτός που έλαβε τελικά το …χρίσμα πριν λίγες μέρες, αλλά πριν καταλήξει σε αυτόν η διοίκηση της Γούλβς έζησε απολαυστικές στιγμές με κάποιους από τους υποψηφίους.

Φοιτητές, υπάλληλοι σουπερ μαρκετ, εθισμένοι με ηλεκτρονικά παιχνίδια ήταν κάποιοι από αυτούς που θεώρησαν ικανό τον εαυτό τους να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, παρά το γεγονός ότι τη θέση διεκδικούσαν επίσης επαγγελματίες προπονητές όπως ο Οουεν Κόιλ και ο Στιβ ΜακΚλάρεν. 

Κάποιοι μάλιστα θεώρησαν πως τουλάχιστον θα έπρεπε να περάσουν και από συνέντευξη, ενώ ένας από τους υποψηφίους τόνισε πως η συνέντευξη του θα γινόταν τηλεφωνικά ή μέσω Skype.

Κάποιος άλλος τόνισε πως διέθετε επαγγελματική εμπειρία, έχοντας δουλέψει με διάφορα επικίνδυνα σαρκοβόρα ζώα.

Ένας άλλος ζήτησε μισθό 5,000 λιρών την εβδομάδα, γραφείο που θα βλέπει στον αγωνιστικό χώρο, πιθανότατα εταιρικό αυτοκίνητο, μερικά δωρεάν εισιτήρια για τους φίλους τους και το …ταπεινό ποσό των 20 εκ. λιρών για μεταγραφές.

Ένα υπερσύγχρονο σύστημα σκάουτινγκ ανέπτυξε κάποιος άλλος ο οποίος υποστηρίζει πως έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έξι αγώνες ταυτόχρονα.  

Οι επιτυχίες με αρκετές ομάδες στο football manager ήταν για κάποιον ισχυρό ατού στο βιογραφικό. Ο υποψήφιος είχε οδηγήσει την Αστον Βίλλα στην 5η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, είχε πετύχει συνεχείς ανόδους με την Σοαυθέντ, οδήγησε την Λέστερ στην κορυφαία κατηγορία και έκανε την Τότεναμ παγκόσμια δύναμη, οπότε λογικά θεώρησε πως ήρθε η ώρα του για επιτυχίες και σε πραγματικό περιβάλλον. 

Ένας 21χρονος υπάλληλος σουπερ μαρκετ επέλεξε το δρόμο της ειλικρίνειας : «Είμαι νέος, δεν έχω ποδοσφαιρική εμπειρία, ωστόσο πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω» ανέφερε στην αίτηση του. 

Πάντως πέρα από τις μεμονωμένες υποψηφιότητες, υπήρξε και προπονητικό δίδυμο με «απεριόριστες δυνατότητες». Όπως τόνιζαν οι δυο τους συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο το 2010 και ήταν άμεσα σαφές πως μοιράζονταν την ίδια δίψα για πρόοδο και επιτυχίες σε αθλητικό επίπεδο. Ο ένας ήταν προιστάμενος στο πολυκατάστημα  John Lewis, ενώ ο άλλος εργαζόταν ως βοηθός στο σουπερ μαρκετ Sainsbury’s. Παρά το γεγονός ότι τα επαγγέλματα τους καμία σχέση με το ποδόσφαιρο δεν είχαν, οι ίδιοι πίστευαν πως αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό  ηγετικών και οργανωτικών χαρακτηριστικών.