Νέες έρευνες για το Χίλσμπορο το 2014

Οι νέες δικαστικές έρευνες για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών θανάτου των 96 αδικοχαμένων οπαδών της Λίβερπουλ στην τραγωδία του Χίλσμπορο, θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαρτίου του 2014.



Νέες έρευνες για το Χίλσμπορο το 2014

Σε προανακριτική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δικαστής, Τζον Γκόλντρινγκ ήταν αυτός που γνωστοποίησε ότι θα γίνουν νέες έρευνες για τα πραγματικά αίτια θανάτου των 96 οπαδών της Λίβερπουλ που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Χίλσμπορο, στις 15 Απριλίου 1989.  

Μάλιστα, αποφασίστηκε να υπάρξει νέα προανακριτική διαδικασία, τον προσεχή Οκτώβριο, όσο θα πλησιάζει η ημερομηνία που ορίστηκε για την διεξαγωγή των ερευνών.

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2012, η αρχική ετυμηγορία για τα αίτια θανάτου των οπαδών ακυρώθηκε, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει ο Γενικός Εισαγγελάς, Ντομινίκ Γκριβ, στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Είχε αποδειχθεί, άλλωστε, ότι τουλάχιστον 41 άτομα θα μπορούσαν να έχουν βγει σώα από τις εξέδρες του Χίλσμπορο, αν τους είχαν παρασχεθεί πιο γρήγορα οι πρώτες βοήθειες…

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανέφερε το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής, από την πλευρά της αστυνομίας έγιναν προσπάθειες ώστε η ευθύνη για την τραγωδία να βαρύνει τους οπαδούς της Λίβερπουλ.   Για το λόγο αυτό 164 αναφορές της αστυνομίας παραποιήθηκαν ενώ από κάποιες αφαιρέθηκαν αρνητικά σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η αστυνομία την κατάσταση.