«Μαζί στο Τσάμπιονς Λιγκ»!

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ανέλαβε την Έβερτον γεμάτος φιλοδοξίες και με το βλέμμα... στ' αστέρια! Όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Μπιλ Κενράιτ, κατά την επίσημη παρουσίαση του Ισπανού τεχνικού, άκουσε από το πρώτο ραντεβού που είχαν οι δύο τους, ότι θα στείλει τα «ζαχαρωτά» στο Τσάμπιονς Λιγκ.



«Μαζί στο Τσάμπιονς Λιγκ»!

Ο 39χρονος προπονητής, το μεσημέρι της Τετάρτης, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και αποτελεί τον πρώτο μη Βρετανό τεχνικό στην ιστορία της νέας του ομάδας.

«Είμαι μια σπουδαία μέρα για μένα και την προπονητική μου καριέρα. Αισθάνομαι τεράστια τιμή και είμαι ενθουσιασμένος. Αναζητούσα μια νέα πρόκληση και είμαι περήφανος για αυτή την εξέλιξη. Πέρασα τέσσερα καταπληκτικά χρόνια στη Γουίγκαν, αλλά είχε έρθει η ώρα για κάτι καινούριο και αυτή τη στιγμή, πρέπει το “τιμόνι” της πρώην ομάδας μου να το αναλάβει κάποιος άλλος» ήταν τα πρώτα λόγια του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που άκουσε από τον πρόεδρο της Έβερτον, Μπιλ Κενράιτ να αποκαλύπτει όσα είπαν μεταξύ τους στην πρώτη τους συνάντηση:

«Τα πρώτα του λόγια ήταν: “θα βγάλω την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ”! Εγώ θα τον βοηθήσω οικονομικά όσο μπορώ και είναι θετικό πως κανείς από τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας μας αυτή τη στιγμή, δεν έχει εκφράσει επιθυμία αποχώρησης».

Όσον αφορά τη διαδικασία αναζήτησης του νέου τεχνικού, το αφεντικό των «ζαχαρωτών» είπε: «Έχουν συμπληρωθεί τέσσερις εβδομάδες από την ημέρα που μου είπε ο Ντέιβιντ Μόγιες ότι ήθελε να αποχωρήσει για να αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η διαδικασία αναζήτησης ήταν μακρά και κουραστική, αλλά άκουσα και την επιθυμία των οπαδών. Έτσι, βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να έχω δίπλα μου τον Ρομπέρτο και να είναι αυτός ο νέος προπονητής μας».

Με την αναφορά στον πρώην τεχνικό της Έβερτον, δεν άργησαν να έρθουν οι ερωτήσεις προς τον Ρομπέρτο Μαρτίνες για πιθανές… συγκρίσεις με τον Σκοτσέζο: «Ξέρω ότι η πίεση μεγαλώνει, αλλά είμαι περήφανος. Ο Ντέιβιντ Μόγιες έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη και έχει αφήσει πίσω του ένα πολύ δυνατό και σταθερό σύνολο. Ο πρόεδρος δεν μου άσκησε πίεση όταν του είπα για το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό… κάνει εύκολη τη δουλειά μου. Οι οπαδοί θα πρέπει να ξέρουν ότι θα βλέπουν μια ομάδα που θα δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και παίζει με καρδιά. Απλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια ομάδα που θα κερδίζει και θα φτάσει σε νέα επιτεύγματα».

Ο Μπιλ Κενράιτ αποκάλυψε ότι πριν προσλάβει τον  Ισπανό μίλησε τόσο με τον Φιλ Νέβιλ, όσο και με τους πρώην παίκτες της Έβερτον, Ντέιβιντ Γουέιρ και Άλαν Σταμπς.

Από την πλευρά του, ο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε πως όπως είχε αποφασίσει και ο Μόγιες, ο Φιλ Γιαγκέλκα θα είναι ο αρχηγός της ομάδας με τη νέα σεζόν.