Το φεγγάρι, ο ηλίθιος και το… δάχτυλο!

Οι δηλώσεις του Λουίς Σουάρεζ με τις οποίες ουσιαστικά ανοίγει και τη πόρτα της εξόδου από το «Ανφιλντ» αποδεικνύουν περίτρανα το λάθος που έκανε η ομάδα με το να τον δικαιολογήσει όταν προέκυψε το ζήτημα τόσο με τη ρατσιστική επίθεση στον Εβρά πέρσι αλλά κυρίως με  την ανόητη ενέργεια του να δαγκώσει τον Ιβάνοβιτς στο ματς με την Τσέλσι.



Το φεγγάρι,  ο ηλίθιος και το… δάχτυλο!

Και με την συμπεριφορά του αυτή, όπου ουσιαστικά βρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες για να πει πως θέλει να φύγει, δείχνει και το πραγματικό πρόσωπο του. Δεν τολμά να πει ανοιχτά κάτι που έχει κάθε δικαίωμα σαν επαγγελματίας, δηλαδή πως θέλει να φύγει για κάποια άλλη ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες, αλλά κρύβεται πίσω από παιδικές δικαιολογίες!

«Όχι δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα μου, ούτε η ομάδα, αλλά η εικόνα μου και η οικογένεια μου που δέχονται πλήγμα από την κριτική του Τύπου που δεν με κρίνει σαν παίκτη, αλλά από άλλα γεγονότα» δήλωσε ο μπαγάσας και η μύτη του πρέπει να μεγάλωνε την ώρα που τα έλεγε! Σε τελική ανάλυση αν τα λέει και τα πιστεύει, δικαιώνονται αυτοί που τον έζησαν στην Ολλανδία και στον Αγιαξ, οι οποίοι επέμεναν πως είναι σπουδαίος ως παίκτης, αλλά δεν έχει δράμι μυαλό!

Γιατί αυτά που λέει πραγματικά προσβάλλουν για μία ακόμη φορά την ομάδα, την ιστορία της και τους ανθρώπους που εκτέθηκαν (κακώς για εμένα και το έχω ξαναγράψει) για να τον προασπίσουν στις περιπτώσεις που εξέθεσε τη φανέλα που φορά, όσο καλός παίκτης και αν είναι!

Το παιδί πραγματικά δεν πρέπει να στέκει καλά! Αλλιώς δεν θα εκστόμιζε τέτοιες ασυναρτησίες. Δηλαδή δεν φταίει ο ίδιος που δαγκώνει για δεύτερη φορά συνάδελφο του, που βρίζει ρατσιστικά άλλον και που μετά δεν του δίνει το χέρι όταν συναντιώνται ξανά ως αντίπαλοι, που βάζει γκολ με το χέρι απέναντι σε ερασιτέχνες και το πανηγυρίζει προκλητικά, αλλά φταίνε οι παπαράτσι που περιμένουν να τον βγάλουν φωτογραφία! Πόσο ηλίθιους μας θεωρεί όλους;  Δεν τον νοιάζει το χρήμα, αλλά η εικόνα του και η οικογενεια του και δεν μπορεί η κόρη του να διαβάζει αρνητικά σχόλια για τον μπαμπά της! Κάπου στο βάθος, την ώρα που μίλαγε πιθανώς να ακουγόταν και κάποιο  βιολί  για να συνοδεύει τα δακρύβρεχτα σχόλια του!

Ο  Σουάρεζ θεωρεί πως μιλάει σε ιθαγενείς! Αν ήθελε να μην διαβάζει η κόρη του άσχημα σχόλια, τι θα έλεγε να άλλαζε συμπεριφορά; Και  όπου και  αν αγωνίζεται στο μέλλον, καλό θα είναι να μη χωνει τα δόντια του στο λαιμό και τα μπράτσα των αντιπάλων και να μην σχολιάζει το χρώμα τους! Ναι, αυτό θα βοηθούσε. Βέβαια, η παροιμία λέει πως όταν του ηλίθιου του έδειχναν το φεγγάρι αυτός κοιτούσε το δάχτυλο!

Το καλύτερο που έχει να κάνει η Λίβερπουλ είναι να ανεβάσει τη τιμή του οσο μπορεί, να πάρει 50 εκατομμύρια λίρες και να τον στείλει στο καλό! Είναι εξαιρετικός παίκτης όταν έχει κέφια, πολύ χρήσιμος όταν παίζει για την ομάδα και σίγουρα αγωνιστικά θα λείψει, αλλά υπάρχουν πράγματα στον αθλητισμό για ομάδες που ανεξάρτητα της φόρμας ή της τωρινής τους κατάστασης μετράνε πιο πολύ. Και το κυριότερο από αυτά είναι η φήμη και η αξιοπρέπεια! Δεν επιτρέπεται λοιπόν κανένα 26χρονο παληκαράκι όσο καλός παίκτης και να είναι να διασύρει κατ' επανάληψη έναν σύλλογο όπως η Λίβερπουλ. Και επίσης να... αδειάζει με ένα σωρό δικαιολογίες τους ανθρώπους που εκτέθηκαν για να τον στηρίξουν! Στο καλό και γρήγορα, Λουίς και αν μας λείψεις αγωνιστικά, από τις υπόλοιπες ανοησίες σου θα ησυχάσει όχι μόνο η Λίβερπουλ, αλλά όλη η Πρέμιερσιπ.

Οσα πιο πολλά χρήματα εξασφαλίσει η ομάδα αν επενδυθούν σωστά μπορεί να αποδειχτεί ευεργετικό αυτό που συμβαίνει αυτή την ώρα, Ιούνιο μήνα όπου έχεις καιρό να ψάξεις στην αγορα. Φτάνει να μην επαναληφθεί ότι με τον Αλόνσο που τα λεφτά πήγαν για τον Ακουιλάνι και ότι συνέβη με τον Τόρες που τα τρία πέμπτα του ποσού που εισπράχτηκε απο την Τσέλσι δόθηκε για τον Κάρολ!