Στις δέκα αγωνιστικές η τιμωρία για ρατσιστικές επιθέσεις

Δέκα αγωνιστικές θα είναι η τιμωρία για όσους υποπίπτουν σε ρατσιστική επίθεση στα γήπεδα, όπως αποφασίστηκε έπειτα από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ στο Λονδίνο! 



Στις δέκα αγωνιστικές η τιμωρία για ρατσιστικές επιθέσεις

Αν και δημοσιεύματα την περασμένη εβδομάδα ήθελαν το σχέδιο του Τζιάνι Ινφαντίνο, περί τιμωρίας με δέκα αγωνιστικές σε όσους προβαίνουν σε ρατσιστική πράξη, να πέφτει στο «κενό», τα δεδομένα ανετράπησαν.

Σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής  της ΟΥΕΦΑ στο Λονδίνο, ο Γ.Γ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου εν τέλει δικαιώθηκε, βρίσκοντας τους «συμμάχους» που ζητούσε τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι, οποιοσδήποτε παίκτης ή άλλο αξιωματούχο μέλος ομάδας που θα βρίσκεται στο γήπεδο και θα προβεί σε ρατσιστική επίθεση, από τη στιγμή που θα κριθεί ένοχο, θα δέχεται βαρύ πέλεκυ από τις αρμόδιες επιτροπές.

Αυτές θα έχουν το δικαίωμα να του επιβάλουν περισσότερες από δέκα αγωνιστικές, ανάλογα με τη βαρύτητα του συμβάντος.

Μάλιστα, για ίδιους λόγους, θα γίνεται και μερικό κλείσιμο στις εξέδρες αν υποπέσει στην αντίληψη των διαιτητών πως ο κόσμος που θα βρίσκεται στο γήπεδο θα προβαίνει σε ρατσιστικές επιθέσεις κατά των ποδοσφαιριστών.

Πέρα από τις τιμωρίες για τους προαναφερθέντες λόγους, στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε πως αν παίκτης εξυβρίσει τον διαιτητή ή τους βοηθούς του, θα τιμωρείται με δύο έως τρεις αγωνιστικές, ενώ στην ακραία των περιπτώσεων που βιαιοπραγήσει εναντίον αυτών, η τιμωρία θα ανέρχεται από 10 έως 15 αγωνιστικές.

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον, είναι η αντίδραση της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, και συγκεκριμένα του προέδρου της Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στο μέτρο των 10 αγωνιστικών, και όρισε την τιμωρία για τα αγγλικά πρωταθλήματα στο μίνιμουμ όριο των πέντε αγωνιστικών.

Γιώργος Σιάφας