Αρχή και φινάλε… χωρίς νίκη!(video)

Είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στη Βρετανία. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αποχωρώντας από την προπονητική, αφήνει πολλές σελίδες ιστορίας με το όνομά του για να διαβάσουν οι επόμενες γενιές και φυσικά, αφήνει και τεράστια κληρονομιά στο ποδόσφαιρο. Κι όμως, ήρθε και έφυγε χωρίς να νικήσει!   



Αρχή και φινάλε… χωρίς νίκη!(video)

Το φινάλε της παρουσίας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στους πάγκους, γράφτηκε με το τελικό 5-5 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Γουέστ Μπρομ για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Ο Σκοτσέζος κόουτς, στο τελευταίο του παιχνίδι, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά το 5-5 των «κόκκινων διαβόλων» απέναντι στους «baggies», ήταν το πρώτο από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό που έχει σημασία και χρίζει ξεχωριστής αναφοράς, είναι πως ο Σερ Άλεξ, όπως ακριβώς ολοκλήρωσε την προπονητική του καριέρα, έτσι την άρχισε, αναλαμβάνοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δηλαδή, χωρίς νίκη!

Στο μακρινό 1986, ο Φέργκιουσον καθόταν για πρώτη φορά στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» και η ομάδα του, γνώρισε ήττα με σκορ 2-0 από την Όξφορντ στο «Manor Ground»!

Η αρχή, δεν ήταν το ήμισυ του παντός. Κάθε άλλο. Το ξεκίνημα της θητείας του Σκοτσέζου προπονητή στον σύλλογο του Μάντσεστερ, δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση ότι θα ακολουθούσαν 26 υπέροχα χρόνια για την ομάδα και τους οπαδούς της…

Ερχόμενος, δεν νίκησε. Φεύγοντας, δεν νίκησε. Αλλά έγραφε ιστορία, μέχρι και την τελευταία μέρα της υπέρλαμπρης προπονητικής του καριέρας.