Πήραν τίτλο και κούνησαν μαντήλι!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι απολύθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι, ακριβώς έναν χρόνο μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Η εξέλιξη αυτή, τον έκανε νέο μέλος στην… παρέα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ και θέλει ακόμα τρεις προπονητές να έχουν απομακρυνθεί από τις ομάδες τους, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση τίτλου.   



Πήραν τίτλο και κούνησαν μαντήλι!

Ο Ιταλός προπονητής, τον Μάιο του 2012 πανηγύριζε το πρώτο πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από 44 χρόνια και τον Μάιο του 2013, αποχαιρετούσε τους ποδοσφαιριστές του, έχοντας απολυθεί.

Στη θητεία του στον πάγκο του συλλόγου του Μάντσεστερ που διήρκησε 3,5 χρόνια, πήρε ένα Κύπελλο Αγγλίας (2011) ένα πρωτάθλημα (2012) και ένα Community Shield (2012). Απομακρύνθηκε, έναν χρόνο αφότου οδήγησε τη Σίτι στην κορυφή, αλλά έχει άλλους… τρεις συναδέλφους του που μπορούν να τον παρηγορήσουν.

Αυτοί είναι οι Κένι Νταλγκλίς, Ρομπέρτο Ντι Ματέο και Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ! Ο «King Kenny» κατέκτησε με τη Λίβερπουλ το Λιγκ Καπ το 2012, νικώντας την Κάρντιφ στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ». Η απώλεια του Κυπέλλου Αγγλίας με την ήττα (2-1) από την Τσέλσι και η 8η θέση στο πρωτάθλημα, οδήγησε τον Σκοτσέζο στην έξοδο από το «Άνφιλντ».

Ο άνθρωπος που νίκησε τον Κένι Νταλγκλίς στον περσινό τελικό Κυπέλλου, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, απολύθηκε από την Τσέλσι, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι «μπλε» του Λονδίνου έγραψαν ιστορία τον περσινό Μάιο στο Μόναχο, κατακτώντας το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά με τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τη φετινή σεζόν, κούνησε… μαντήλι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τελευταίος, πριν τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ήταν ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ. Ανεβάζοντας πέρυσι τη Ρέντινγκ στην Πρέμιερ Λιγκ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Τσάμπιονσιπ, ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Οι «royals» δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν και λίγο πριν υποβιβαστούν και μαθηματικά, οι διοικούντες την ομάδα αποφάσισαν να διώξουν τον ΜακΝτέρμοτ και να προσλάβουν τον Νάιτζελ Άντκινς.