Μάτα: «Πέρυσι υποφέραμε… »

Απόλυτα προσεκτική και συγκεντρωμένη στο στόχο της θα πρέπει να είναι η Τσέλσι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, την Τετάρτη, με τον Χουάν Μάτα να παραδέχεται πως πέρυσι, στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μπλε»… δεινοπάθησαν για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Πορτογάλων.



Μάτα: «Πέρυσι υποφέραμε… »

Το βράδυ της Τετάρτης, στο Άμστερνταμ, η Τσέλσι θα προσπαθήσει να κατακτήσει δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από αυτό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, την περασμένη σεζόν.

Αντίπαλος των Λονδρέζων, η Μπενφίκα, που και πέρυσι είχε βρεθεί στο δρόμο των «μπλε» και σύμφωνα με τον Χουάν Μάτα, τους έκανε να… φτύσουν αίμα για να προκριθούν στην ημιτελική φάση.

«Είναι μια ζόρικη ομάδα. Δεν έφτασε τυχαία στον μεγάλο τελικό. Και πέρυσι αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπενφίκα αναγκάζει πάντα τον αντίπαλό της να αγωνίζεται στο πιο υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο για να κάμψει την αντίστασή της.

Πέρυσι περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές στα δύο παιχνίδια. Υποφέραμε και φέτος ξέρουμε ότι πρέπει να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι για να πάρουμε το τρόπαιο» δήλωσε ο Ισπανός, που μάλιστα, αρνήθηκε τον τίτλο του φαβορί για την Τσέλσι:

«Δεν είμαστε φαβορί. Αρνούμαι αυτό τον τίτλο. Έχουμε από 50% πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου και φυσικά, το θέλουμε και οι δύο ομάδες».