Road to Wembley (video)

Έφτασαν στην «πηγή». Το… δροσερό νερό τις περιμένει. Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Γουίγκαν στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και το england365.gr, σας θυμίζει τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσουν οι δύο φιναλίστ για να διεκδικήσουν το τρόπαιο απόψε στο «Γουέμπλεϊ».



Road to Wembley (video)

Οι «πολίτες» έφτασαν στο Λονδίνο για να πάρουν το έκτο Κύπελλο της ιστορίας τους και δεύτερο την τελευταία τριετία μετά την κατάκτηση του 2011.

Οι «λάτικς», γεμάτοι όνειρα, ελπίδα και ποδοσφαιρικό θράσος, θα προσπαθήσουν να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας, σε έναν αγώνα που θυμίζει… «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ».

Θυμηθείτε μέσω του england365.gr πώς οι δύο φιναλίστ κατάφεραν να φτάσουν στο «στολίδι» της αγγλικής πρωτεύουσας, όπου σε ύψος… 107 σκαλιών θα βρίσκεται και θα τους περιμένει το τρόπαιο.

Είχε… απότομες «στροφές»

Μονάχα δύο από τα πέντε παιχνίδια που έδωσε η Μάντσεστερ Σίτι μέχρι να φτάσει στον φετινό Κυπέλλου Αγγλίας ήταν ζόρικα. Οι «πολίτες» ξεκίνησαν την πορεία τους προς το «Γουέμπλεϊ», με το 3-0 επί της Γουότφορντ στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, για να πάνε στο «Μπριτάνια» και να αντιμετωπίσουν το πρώτο σοβαρό τους εμπόδιο.

Οι «πότερς» προέβαλαν αντίσταση, αλλά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι με γκολ του Πάμπλο Ζαμπαλέτα στο 85ο λεπτό «δραπέτευσε» με το 1-0 και την πρόκριση στον 5ο γύρο. Λιντς και Μπάρνσλεϊ δεν ήταν ικανές να σταματήσουν τη Σίτι και αυτή, με το δύο εμφατικές νίκες (4-0 και 5-0 αντίστοιχα), πέρασε στα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού, κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Στους «4», απέναντι στην Τσέλσι, ευτύχησε να προηγηθεί με δύο γκολ και οι «μπλε» του Λονδίνου ξύπνησαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπα μείωσε, αλλά το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ, με το οποίο ο σύλλογος του Μάντσεστερ θα δώσει ξανά το «παρών» στο «στολίδι» του Λονδίνου και θα διεκδικήσει το δεύτερο Κύπελλο τα τελευταία τρία χρόνια, μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2011.

Κάθε αρχή… και δύσκολη

Η Γουίγκαν ήταν να μην κάνει τελικά την αρχή.  Μπορεί να δυσκολεύτηκε στην «πρεμιέρα» της για το φετινό Κύπελλο Αγγλίας απέναντι στη Μπόρνμουθ στον 3ο γύρο παίρνοντας την πρόκριση σε ρεβάνς, αλλά μετά… βρήκε τον ίσιο δρόμο. Στην έδρα της Μάκλσφιλντ για την 4η φάση της διοργάνωσης χρειάστηκε ένα γκολ του Ζόρντι Γκόμεζ στο 7ο λεπτό και στη συνέχεια βρήκε και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για να παίξει ακόμα πιο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Το εμπόδιο της Χάντερσφιλντ δεν ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να σταματήσει τους «λάτικς» στην πορεία τους προς τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και το σύνολο του Μαρτίνεθ τη διέλυσε με σκορ 4-1 για τον 5ο γύρο. Αμέσως μετά, έγινε αυτό που δεν περίμενε κανείς. Με την Έβερτον να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Λονδίνο, τα φώτα… έπεσαν στο «Γκούντισον Παρκ» και η αποφασιστική Γουίγκαν της έριξε γερό «χαστούκι» με το τελικό 3-0!

Σε ένα ματς από το οποίο ακολούθησαν μέρες… του παρελθόντος στο αγγλικό ποδόσφαιρο με πολλά επεισόδια μεταξύ οπαδών, η ομάδα του Μαρτίνεθ αντιμετώπισε τη Μίλγουολ στα ημιτελικά. Οι οπαδοί των «λιονταριών»… βρήκαν ενδιαφέρον στον «εμφύλιο» και την κόντρα με τους άνδρες ασφαλείας στις εξέδρες κι έτσι, η Γουίγκαν με τα γκολ των ΜακΜάναμαν και Μαλόνεϊ έφτασε στην πηγή, όπου θα παλέψει με τη Σίτι για να… πιεί νερό.