Νέβιλ: «Έκανε τη Γιουνάιτεντ μεγαθήριο»

Αλλάζοντας τη νοοτροπία όλων με όσους συνεργάστηκε σε καθένα από τα 26 της παρουσίας του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετέτρεψε τον σύλλογο από… περίγελο σε μεγαθήριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκάρι Νέβιλ.



Νέβιλ: «Έκανε τη Γιουνάιτεντ μεγαθήριο»

Ο άλλοτε μπακ των «κόκκινων διαβόλων» και νυν σχολιαστής αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ στο «SkySports», μίλησε για την απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να ρίξει τους τίτλους τέλους της 26ετούς και απόλυτα επιτυχημένης παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας.

«Ήταν όλοι μαζί του. Είχε τον τρόπο να “κερδίζει” τους ανθρώπους. Ήταν παθιασμένος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο, κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα και απαιτούσε από κάθε ποδοσφαιριστή, όσα λεπτά κι αν αγωνιζόταν, να δίνει το 100%. Άλλαξε τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης όλων των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε. Εμπιστευόταν τους παίκτες του. Πίστευε στις ικανότητές τους. Τους έκανε να αισθάνονται σημαντικοί. Από… περίγελο, έκανε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ομάδα που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του συλλόγου και τον άνθρωπο που θα κληθεί να αντέξει το βάρος των απαιτήσεων και φυσικά… τη σκιά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην τεχνική ηγεσία, ο Γκάρι Νέβιλ είπε:

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρει το δρόμο για να προχωρήσει. Το έκανε και μετά την τραγωδία του Μονάχου, το έκανε μετά την αποχώρηση του Σερ Ματ Μπάσμπι, θα το κάνει και μετά την αποχώρηση του Σερ  Άλεξ Φέργκιουσον. Πολλοί θα απορήσουν, θα αναρωτηθούν πώς θα γίνει ο νέος προπονητής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και φυσικά, θα υπάρξουν συγκρίσεις από την πρώτη μέρα. Είναι απλό όμως.  Παίζεις ελκυστικό ποδόσφαιρο, φέρνεις νέους παίκτες, κερδίζεις πρωταθλήματα. Αυτός είναι ο στόχος. Όποιος κι αν αναλάβει την ομάδα, θα έχει τη στήριξη της διοίκησης και των οπαδών. Δεν πρόκειται για έναν… χαζό σύλλογο. Όποιος κι αν αναλάβει τη Γιουνάιτεντ, θα αναλάβει κάτι εξαιρετικό».