Ασπρίγια: «Είπα στον Φαλκάο να πάει Γιουνάιτεντ»

Ο Κολομβιανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Φαουστίνο Ασπρίγια, αποκάλυψε πως παρότρυνε τον Ρανταμέλ Φαλκάο να υπογράψει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με τον Άλαν Σίρερ.



Ασπρίγια: «Είπα στον Φαλκάο να πάει Γιουνάιτεντ»

«Μέλι» έσταξε το στόμα του Φαουστίνιο Ασπρίγια για τον συμπατριώτη του, Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Κολομβιανός θρύλος, αποκάλυψε πως είχε συζήτηση με τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, κατά την οποία του πρότεινε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λέγοντάς του πως αποτελεί την ομάδα που πληροί τις καλύτερες συνθήκες για τις απαιτήσεις του. Παράλληλα τον εκθείασε, παρομοιάζοντάς τον με τον Άλαν Σίρερ, όσον αφορά την εκτελεστική του δεινότητα.

«Μιλούσαμε και ρώτησε την άποψή μου, αναφορικά με ποια ομάδα θα έπρεπε να υπογράψει. Ξέρει ότι τον θέλουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στον κόσμο. Δεν έχει κίνητρό του τα χρήματα, απλώς θέλει να πάει κάπου όπου θα είναι χαρούμενη η οικογένειά του και θα έχει μια επιτυχημένη καριέρα. Ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι, έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Του είπα ότι πρέπει να διαλέξει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γιατί είναι ανταγωνιστική κάθε χρόνο και αν θέλει επιτυχία, εκεί θα την έχει» ανέφερε αρχικά ο Ασπρίγια και πρόσθεσε:

«Η Γιουνάιτεντ δεν έχει συμπεριφορά άλλων ομάδων, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς προπονητές. Είναι σταθερός σύλλογος με εξαιρετικό επίπεδο. Επίσης, είναι οικογενειάρχης και θα εκτιμήσει το γεγονός πως ο Σερ Άλεξ συμπεριφέρεται στους παίκτες του σαν πατέρας. Είναι δύσκολο να εξηγήσω πόσο καλός παίκτης είναι. Είναι ο καλύτερος στα τελειώματα στον κόσμο. Ο μόνος που έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ και είχε την ίδια εκτελεστική δεινότητα ήταν ο Άλαν Σίρερ. Αν υπογράψει με τη Γιουνάιτεντ, θα είναι το κομμάτι του παζλ που τους έλειπε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με τον Φαν Πέρσι θα είναι ασταμάτητοι».

Γιώργος Σιάφας