Τσάμπερλεϊν: «Ακόμα μαθαίνω»

Στην ηλικία των 19 ετών, βλέπει πως όλοι έχουν υπερβολικές απαιτήσεις και περιμένουν από τον ίδιο να βοηθήσει σημαντικά τόσο την εθνική ομάδα της Αγγλίας, όσο και την Άρσεναλ. Ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, ζήτησε κατανόηση και τόνισε πως: «είμαι ακόμα πολύ μικρός και μαθαίνω συνέχεια πράγματα για το ποδόσφαιρο». 



Τσάμπερλεϊν: «Ακόμα μαθαίνω»

Ο νεαρός εξτρέμ, έχει αποδείξει ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο μπορεί να περιμένει πάρα πολλά από τα… νιάτα και από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», την περσινή αγωνιστική περίοδο, έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Έκανε την εμφάνισή του και στο Euro 2012 με τη φανέλα των «τριών λιονταριών», φέτος προσπαθεί να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στην Άρσεναλ για να συμμετέχει η ομάδα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και ο ίδιος, ζήτησε… κατανόηση, διότι: «Είμαι ακόμα 19. Είναι πολύ δύσκολο κάθε μέρα που ξημερώνει να ξέρεις ότι υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις. Υπάρχει πίεση και ο κόσμος πολλές φορές ξεχνάει την ηλικία μου. Είμαι 19 και θα είμαι 19 και στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Ακόμα μαθαίνω πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ όποτε καλούμαι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα σχολείο για εμάς που είμαστε μικροί και κάθε εμπειρία είναι πολύτιμη».