Μάτα: «Περήφανος και ευγνώμων»

Τον ταπεινό χαρακτήρα του φανέρωσε για ακόμα μια φορά ο Χουάν Μάτα, δηλώνοντας περήφανος και μόνο που βρέθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ.   



Μάτα: «Περήφανος και ευγνώμων»

Ο Ισπανός άσος της Τσέλσι, απένειμε μάλιστα τα εύσημα στον Γκάρεθ Μπέιλ για τα δύο βραβεία που απέσπασε από την PFA, για τον καλύτερο παίκτη αλλά και τον κορυφαίο νέο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος, τονίζοντας:

 «Νιώθω περήφανος και ευγνώμων που ήμουν υποψήφιος για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γκάρεθ Μπέιλ για την κατάκτηση του βραβείου αλλά και για την ανάδειξή του στον καλύτερο νέο παίκτη του πρωταθλήματος. Είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής και μόλις 23 ετών, οπότε είναι πολλά υποσχόμενος».

Τα 25α γενέθλιά του, τα συνδύασε με τη νίκη (2-0) των «μπλε» του Λονδίνου επί της Σουόνσι, το μεσημέρι της Κυριακής στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ασφαλώς, η χαρά του ήταν διπλή. Όπως είπε: «Δεν θα μπορούσα να έχω σκεφτεί καλύτερο τρόπο για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου. Πήραμε τη νίκη και γιόρτασα με την οικογένεια και τους φίλους μου. Ξεχνάμε το ματς με τη Σουόνσι γρήγορα και κοιτάμε τη συνέχεια, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ, που θα μας οδηγήσει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ».