Αποκαλύφθηκε η προτομή του Γουίντερμποτομ

Η προτομή του Σερ Γουόλτερ Γουίντερμποτομ αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, στο «St. George’s Park». «Ήταν ο πρωτεργάτης  του μοντέρνου ποδοσφαίρου» τόνισε ο Ρόι Χότζον για τον πρώτο τεχνικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.   



Αποκαλύφθηκε η προτομή του Γουίντερμποτομ

Ο κόουτς των «τριών λιονταριών», ήταν αυτός που έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γουίντερμποτομ, μαζί με τον άλλοτε προπονητή της εθνικής ομάδας της χώρας, Γκράχαμ Τέιλορ.

«Ήταν ο πρωτεργάτης του μοντέρνου ποδοσφαίρου. Ήταν καινοτόμος και πραγματικά είναι τεράστια τιμή που η προτομή του θα βρίσκεται εδώ, στο “σπίτι” της εθνικής ομάδας. Έφερε τη σταθερότητα και την αξιοπρέπεια στη δουλειά του προπονητή. Οι ιδέες του για την προπονητική και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου ήταν πρωτοποριακές» δήλωσε ο Χότζον.

Ο Σερ Γουόλτερ Γουίντερμποτομ ήταν ο πρώτος προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, ενώ ήταν μέλος και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. Τον τίτλο του «Σερ», το απέκτησε το 1978, για την προσφορά του στο χώρο του ποδοσφαίρου.