Από την υπογραφή… στην κούπα (pics)

Η φανέλα με το «20», δεν του δόθηκε τυχαία. Από την ημέρα της απόκτησης του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Το england365.gr στέκεται στις καθοριστικές στιγμές της σεζόν και παρουσιάζει ό,τι μεσολάβησε από την υπογραφή του Ολλανδού, μέχρι την κούπα.   



Από την υπογραφή… στην κούπα (pics)

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποχώρησε από την Άρσεναλ… για να πάρει τίτλους. Το κατάφερε από την πρώτη του κιόλας χρονιά μακριά από το Λονδίνο.

Μαζί του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στον 20ο τίτλο της ιστορίας της, κατακτώντας και μαθηματικά το τρόπαιο τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Πώς, όμως, κύλησε η φετινή σεζόν; Ποια ήταν τα καθοριστικά σημεία, στα οποία η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέκτησε προβάδισμα έναντι της Σίτι και την άφησε να σκέφτεται από νωρίς ότι θα παραδώσει τα σκήπτρα;

Το england365.gr αναλύει…

Η υπογραφή…

Το «μπαμ» της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφέρνει να αποκτήσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι έναντι 24 εκατ. λιρών και τον παρουσιάζει με τη φανέλα με το νούμερο «20». Προφητικό; Επιλογή… καθαρά για εμπορικούς λόγους; Πείτε το όπως θέλετε. Αυτό που έχει σημασία, είναι μαζί και με την απόκτηση του Σίντζι Καγκάβα, η Γιουνάιτεντ είχε κάνει ήδη το 1-0 επί της Σίτι.

Η απογοήτευση, έφερε πείσμα

Το ξεκίνημα έγινε με το αριστερό. Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, οι «κόκκινοι διάβολοι» ταξιδεύουν στο Μέρσεϊσαϊντ για να αντιμετωπίσουν την Έβερτον και με κεφαλιά του Φελαϊνί, γνωρίζουν την ήττα με σκορ 1-0. Μετά την απογοήτευση για την απώλεια του περσινού τίτλου, ήρθε ακόμα στο «Γκούντισον Παρκ». Το πείσμα, όμως, έγινε ακόμα πιο έντονο…

Ψάχνοντας σταθερότητα

Στο ντέρμπι του «Άνφιλντ», λίγες μέρες μετά την πρώτη δικαίωση της Λίβερπουλ για τα αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο, η Γιουνάιτεντ… έψαχνε να βρει σταθερότητα στην απόδοσή της. Πάλι, όμως, ήταν αλλοπρόσαλλη, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του RvP.

Μάχες στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Δύο αναμετρήσεις με την Τσέλσι, σε διάστημα ελάχιστων ημερών τον Οκτώβριο. Η πρώτη για το πρωτάθλημα, φέρνει νίκη με σκορ 3-2, έστω κι αν το νικητήριο γκολ από τον Χαβιέ Ερνάντες προήλθε από οφσάιντ και οι «μπλε» είχαν μείνει με εννέα παίκτες.

Η δεύτερη «κόντρα», ήταν για το Λιγκ Καπ και οι «κόκκινοι διάβολοι» άντεξαν μέχρι να στείλουν το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Λονδρέζοι πήραν την πρόκριση με το 5-4, αλλά αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από τη Σουόνσι. Όπως και να ‘χει, η Γιουνάιτεντ ίσως να βγήκε κερδισμένη από τον αποκλεισμό, έχοντας μια έγνοια… λιγότερη για τη φετινή σεζόν.

Οι αμφιβολίες για Ντε Χέα και η αμυντική δυσλειτουργία

Το «παθητικό» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απασχολούσε τόσο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όσο και τους οπαδούς της ομάδας. Οι αμφιβολίες για τον Νταβίντ Ντε Χέα και τις αντοχές του στα πολλά παιχνίδια και τις ευθύνες που είχε, έφεραν τον Άντερς Λίντεργκαρντ κάτω από τα δοκάρια σε μια αναμέτρηση με τη Ρέντινγκ στο «Μαντέσκι». Η Γιουνάιτεντ επικράτησε με σκορ 4-3, αλλά τα τρία γκολ που δέχθηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι», βοήθησαν τον Ντε Χέα να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Η καλύτερη… εκδίκηση

Η Μάντσεστερ Σίτι, πέρυσι, πήρε τον τίτλο στις καθυστερήσεις, με το γκολ του Σέρχιο Αγουέρο που διαμόρφωσε το 3-2 επί της ΚΠΡ στο «Etihad» και επέτρεψε στους «πολίτες» για να κατακτήσουν την κορυφή για πρώτη φορά έπειτα από 44 χρόνια. Η Γιουνάιτεντ, είχε στα σκαριά την εκδίκηση. Και την πήρε, όσο καλύτερα μπορούσε. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις, είδε τη μπάλα να κοντράρει στον Σαμίρ Νασρί και να καταλήγει στα δίχτυα του Χαρτ για το 3-2 που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους «κόκκινους διαβόλους». Η Γιουνάιτεντ, έδειξε στη Σίτι ότι φέτος θα ήταν το αφεντικό…

Έκανε καλές γιορτές

Ανήμερα της Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να φροντίσει ώστε να κάνει καλές γιορτές. Και τις έκανε. Υποδέχτηκε τη σκληροτράχηλη Νιούκαστλ στο «Ολντ Τράφορντ» και με γκολ των «Τσιτσαρίτο» και Φαν Πέρσι, πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με το τελικό 4-3. ΄

Κερδισμένη, ακόμα κι όταν έδινε ευκαιρίες

Η Τότεναμ, στις 20 του περασμένου Ιανουαρίου, με γκολ στο τελευταίο λεπτό, είχε υποχρεώσει τη Γιουνάιτεντ σε ισοπαλία με σκορ 1-1 στο χιονισμένο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Εννιά μέρες αργότερα, η Σίτι είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, αλλά το 0-0 στο «Λόφτους Ρόουντ» απέναντι στην ΚΠΡ, ήταν ακόμα ένα μεγαλοπρεπέστατο «stop».

Νίκες… με το «έτσι θέλω»

Μια τέτοια ήταν στο «Craven Cottage», τον Φεβρουάριο, απέναντι στη Φούλαμ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ επικράτησε 1-0 στο Λονδίνο σε ένα ματς που είδε διακοπεί λόγω… συσκότισης του γηπέδου λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Η εμφάνιση δεν ήταν πειστική, αλλά το γεγονός πως οι τρεις βαθμοί προστέθηκαν στη συγκομιδή των «κόκκινων διαβόλων», έδειξε ότι το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα έπαιρνε και ορισμένα παιχνίδια… με το «έτσι θέλω».

Τι κατάλαβες, Σέρχιο;

Ο Σέρχιο Αγουέρο πανηγύρισε μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», χαρίζοντας στη Μάντσεστερ Σίτι μια σπουδαία νίκη γοήτρου με σκορ 2-1 επί της Γιουνάιτεντ. Ακόμα και στο -12, που επέτρεπε στους «πολίτες» να ελπίζουν, κανείς δεν μιλούσε για… διεκδίκηση ενός ακόμα θαύματος. Βέβαια, δεν τους το επέτρεψαν και οι κατακτητές της κορυφής που λίγο μετά πέρασαν από το «Μπριτάνια» με το 2-0 επί της Στόουκ, έμειναν στο 2-2 με τη Γουέστ Χαμ και πήραν τον 20ο τίτλο της ιστορίας τους με το 3-0 επί της Άστον Βίλα.