Εφαρμογή κατά του… ρατσισμού

Εφαρμογή για κινητά, υποστηριζόμενη από την εκστρατεία «Kick It Out», θα δίνει την ευκαιρία σε παίκτες και οπαδούς να καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις σε γήπεδα. Συγχρηματοδοτούμενη η εκστρατεία από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Πρέμιερ Λιγκ και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.



Εφαρμογή κατά του… ρατσισμού

Σε μια πρωτοποριακή μέθοδο θα προχωρήσει η εκστρατεία «Kick It Out» ώστε να εκλείψουν τα ρατσιστικά φαινόμενα στα γήπεδα, καθώς θα κάνει διαθέσιμη μία εφαρμογή ανώνυμης «καταγγελίας» που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο οι οπαδοί όσο και οι παίκτες των ομάδων.

Εκτιμάται πως με την εν λόγω εφαρμογή θα γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο να φτάνουν οι αρχές στη σύλληψη τον ενόχων, ενώ μακροπρόθεσμα θα διαπιστωθεί πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του ρατσισμού στα αγγλικά γήπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κίνηση, αλλά και το όλο πλάνο για την καταπολέμηση των ρατσιστικών κρουσμάτων, που δυσφημούν το ποδόσφαιρο, είναι… καλοδεχούμενα από την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων, τη στιγμή που η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Πρέμιερ Λιγκ και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών χρηματοδοτούν την εκστρατεία, συνεπώς και την εφαρμογή.

Γιώργος Σιάφας