Το «ύστατο χαίρε» στη Θάτσερ (pics)

Επί ποδός είναι η αστυνομία του Λονδίνου, με τις Αρχές να τηρούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ. Από το πρωί της Τετάρτης, το england365.gr σας μεταφέρει εικόνες από την αγγλική πρωτεύουσα, πριν και μετά το «ύστατο χαίρε» στην πρώην πρωθυπουργό.



Το «ύστατο χαίρε» στη Θάτσερ (pics)

Η Μεγάλη Βρετανία αποχαιρετά το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 13:00, την πιο εμβληματική προσωπικότητα μετά τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ πλήθος ηγετών από όλο τον κόσμο θα δώσει το «παρών». Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα, στην Θάτσερ θα γίνει απόδοση στρατιωτικών τιμών, όπως εξάλλου είχε ζητήσει η ίδια όσο ήταν εν ζωή. 

Από νωρίς το πρωί, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Ωστόσο, αρκετές παραμένουν οι αντιδράσεις για το όλο κόστος της τελετής, το οποίο θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια λίρες. 

UPDATE

- Ο Ντέιβιντ Κάμερον ολοκλήρωσε την ομιλία του.

- Αποχωρεί σταδιακά ο κόσμος.

- Αρκετός κόσμος παραμένει στο δρόμο με πανό και πλακάτ κατά της Θάτσερ και της επιλογής της κυβέρνησης να κοστίσει 10 εκατομμύρια λίρες η κηδεία της.

- Στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Παύλου έφτασε η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος.

- Η εξόδιος ακολουθία έχει αρχίσει

-Ακόμη και από τον Καναδά ταξίδεψε κόσμος για να αποχαιρετήσει τη Θάτσερ

- Στα βρετανικά media γίνεται σχολιασμός ακόμη και για το πόσο δύσκολο είναι να ...ιππευτούν σε αργό ρυθμό τα άλογα που θα μεταφέρουν το φέρετρο της Θάτσερ.