Μάντσεστερ-Λίβερπουλ …United

Στο πλευρό της Λίβερπουλ στέκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» να εκφράζει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο και να αποτίνει φόρο τιμής στους άτυχους φίλους του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, που έχασαν τη ζωή τους μια μέρα σαν σήμερα, το 1989.  



Μάντσεστερ-Λίβερπουλ …United

Μετά την Έβερτον, η οποία το Σάββατο κράτησε ενός λεπτού σιγή στο ματς με την ΚΠΡ, και η Γιουνάιτεντ τιμά τη μνήμη των αδικοχαμένων οπαδών της Λίβερπουλ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα των «κόκκινων διαβόλων» ανέβηκε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ τα ονόματά τους εμφανίζονται στον αριθμό 96.

«Σήμερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκέκεται δίπλα στους γείτονές μας, στη Λίβερπουλ, για να θυμηθεί την τραγική απώλεια των 96 φιλάθλων που πήγαν να δουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας και ποτέ δεν γύρισαν στα σπίτια τους. Τα όσα έγιναν στο Χίλσμπορο, 24 χρόνια πριν, αποτελούν τη χειρότερη γηπεδική τραγωδία που έχει γίνει ποτέ στη Βρετανία. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας, όλων όσων εμπλέκονται με τη Γιουνάιτεντ, είναι στο σύλλογο της Λίβερπουλ, στις οικογένειες και στους φίλους όσων έχασαν τη ζωή τους», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Τέλος, ο Γουέιν Ρούνεϊ συγκίνησε με την ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στην οποία γράφει: «24 χρόνια πριν, σαν σήμερα, 96 οπαδοί πήγαν σε έναν αγώνα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ στα σπίτια τους. Έχουν φύγει, αλλά δεν έχουν ξεχαστεί. Justice for the 96».