Μίλγουολ-Γουίγκαν (preview)

Ραντεβού με την ιστορία τους έχουν απόψε (19:15) Μίλγουολ και Γουίγκαν, οι οποίες συγκρούονται στο «Γουέμπλεϊ» στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.  



Μίλγουολ-Γουίγκαν (preview)
Και μπορεί τις δύο ομάδες να της χωρίζει μία κατηγορία, ωστόσο σήμερα αυτό που μπαίνει ανάμεσά τους είναι τα 90 ή 120 λεπτά από τη συμμετοχή τους στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.
 
Τα «λιοντάρια» της Τσάμπιονσιπ το έχουν… ξανακάνει και μάλιστα σχετικά πρόσφατα! Ήταν τη σεζόν 2003/04 όταν βρέθηκαν στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 
Από την πλευρά τους οι «λάτικς» δεν έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν ποτέ σε τελικό Κυπέλλου και η φετινή τους πορεία είναι η καλύτερη που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ στο θεσμό.
 
Άπαντες  στο στρατόπεδο της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχουν παραδεχτεί πως αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της παραμονής στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Μένει να φάνει πάντως ωστόσο αν αυτό θα υπάρχει και στο μυαλό των ποδοσφαιριστών απόψε στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ».
 
Πρέστον, Άστον Βίλα, Λούτον και Μπλάκμπερν (χρειάστηκε επαναληπτικό) είναι τα εμπόδια που έχει ξεπεράσει έως τώρα η Μίλγουολ στη διοργάνωση, έχοντας μάλιστα δεχτεί μόλις ένα γκολ σε πέντε ματς, στο 2-1 επί των «χωριατών».
 
Μπόρνμουθ, Μάκσφιλντ, Χάντερσφιλντ και Έβερτον τα… θύματα της Γουίγκαν.
 
Στα αγωνιστικά, οι τυπικά γηπεδούχοι αναμένεται να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να μάθουν από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας αν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Λίαμ Τρότερ. Ο 24χρονος Άγγλος χαφ αποτελεί βασική μονάδα στον άξονα της Μίλγουολ, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο δεν λέει να τον αφήσει… ήσυχο, όπως και τον τεχνικό της ομάδας, Κένι Τζάκετ!
 
Στην αντίπερα όχθη, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα και ως εκ τούτου ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
 
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά στις 12/3/05 για την Τσάμπιονσιπ, με τη Γουίγκαν να παίρνει την εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0.
 
Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Μίλγουολ:
Φορντ, Νταν, Σίτου, Μπίβερς, Λόουρι, Στ Λέντζερ, Τρότερ, Αμπντού, Χένρι, Κίο, Χαλς
Γουίγκαν: Ρόμπλες, Μπόις, Αλκαράζ, Σάρνερ, Φιγκερόα, ΜακΚάρθι, Γκόμεζ, ΜακΜάναμαν, Μποσαζούρ, Μαλόνεϊ, Κονέ