«Η μειοψηφία των οπαδών καταστρέφει το άθλημα»

Πάντα η μειοψηφία των οπαδών είναι αυτή που προκαλεί τις φασαρίες και καταστρέφει το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον Ρίο Φέρντιναντ, που πήρε θέση αναφορικά με την έρευνα για τον εντοπισμό των Άγγλων οπαδών που φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος αυτού και του αδερφού του Άντον, στην αναμέτρηση με το Σαν Μαρίνο.   



«Η μειοψηφία των οπαδών καταστρέφει το άθλημα»

Ο υψηλόσωμος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τελικά έμεινε εκτός αποστολή των «τριών λιονταριών» για τις δύο πρόσφατες αναμετρήσεις της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014, τοποθετήθηκε αναφορικά με το θέμα που προέκυψε το απόγευμα της Πέμπτη.

Αυτό, αφορούσε την καταγγελία που έγινε στη FIFA για ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του Ρίο και του Άντον Φέρντιναντ από Άγγλους οπαδούς που βρέθηκαν στο Σαν Μαρίνο για να παρακολουθήσουν από κοντά τη νίκη (8-0) της ομάδας του Ρόι Χότζον, πριν από μια εβδομάδα.

«Πάντα η μειοψηφία των οπαδών είναι αυτή που καταστρέφει το άθλημα. Αποδέχεσαι και περιμένεις, εννοείται, συνθήματα εις βάρος σου από οπαδούς αντίπαλης ομάδας και αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αλλά ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο άθλημα και είναι άσχημο όταν αυτά τα υβριστικά συνθήματα προέρχονται από οπαδούς της δικής σου ομάδας! Καλό θα ήταν να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας της FIFA» έγραψε ο Ρίο Φέρντιναντ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.