«Λανθασμένες διαδικασίες της FA»

Την αλλαγή των κανονισμών της FA για περιστατικά όπως αυτό του βίαιου μαρκαρίσματος του Καλούμ ΜακΜάναμαν στον Μασάντιο Αϊνταρά, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς, η Νιούκαστλ, μετά την απόφαση της ομοσπονδίας να μείνει ατιμώρητος ο ποδοσφαιριστής της Γουίγκαν.



«Λανθασμένες διαδικασίες της FA»

Ο ΜακΜάναμαν οδήγησε… στο νοσοκομείο τον αμυντικό της Νιούκαστλ, στη νίκη (2-1) της Γουίγκαν, την περασμένη Κυριακή.

Σε διεκδίκηση της μπάλας από τους δυο τους, ο ποδοσφαιριστής της Γουίγκαν πήγε πολύ δυνατά στη μπάλα και αφού πρώτα τη βρήκε, χτύπησε τον Αϊνταρά στο αριστερό γόνατο. Ο διαιτητής δεν καταλόγισε ούτε φάουλ(!) στη συγκεκριμένη φάση και οι άνθρωποι της Νιούκαστλ εμφανίζονταν έξαλλοι.

Η FA παρενέβη για να εξετάσει το περιστατικό και να τιμωρήσει τον Καλούμ ΜακΜάναμαν, αλλά η σημείωση ενός από τους βοηθούς του ρέφερι, στην αναφορά που παρέδωσε ο τελευταίος, έγινε αιτία ώστε η ομοσπονδία να μην επιβάλει ποινή στον ποδοσφαιριστή.

Η εν λόγω σημείωση, αποδείκνυε ότι όντως κάποιος είδε την επίμαχη φάση και εφόσον εκείνη τη στιγμή δεν τιμωρήθηκε το μαρκάρισμα, δεν... πέφτει λόγος στην FA.

Η Νιούκαστλ, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας σε ένα τέτοιο περιστατικό και ο εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου, έκανε λόγο για «λανθασμένες διαδικασίες που δίνουν περιορισμένες επιλογές στην FA».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βοηθός του Άλαν Πάρντιου, Τζον Κάρβερ και ο εκ των γυμναστών της Γουίγκαν, Γκρέιαμ Μπάροου, χρεώθηκαν την κατηγορία ανάρμοστης συμπεριφοράς για τον μεταξύ τους διαπληκτισμό στο ημίχρονο του αγώνα της Κυριακής, ενώ ο Αϊνταρά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.