Το κοινωνικό πρόσωπο των οπαδών της Γουέστ Χαμ

Στη συγκέντρωση 13.000 λιρών για την ενίσχυση του ιδρύματος «Μπόμπι Μουρ» προχώρησαν οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο.



Το κοινωνικό πρόσωπο των οπαδών της Γουέστ Χαμ

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Μπόμπι Μουρ, ο οποίος νικήθηκε από τον καρκίνο, οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ τίμησαν τη μνήμη του, αλλά δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς συγκέντρωσαν 13.000 λίρες για το ίδρυμα «Μπόμπι Μουρ» που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της επάρατης νόσου στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι οπαδοί των «σφυριών», πλησιάζουν τον στόχο τους (σ.σ 50.000 λίρες) καθώς πριν και μετά του αγώνα της ομάδας τους με την Τότεναμ βγήκαν με κουβάδες στον περιβάλλοντα χώρο του «Άπτον Παρκ» και συγκέντρωσαν 2.000 λίρες.

Επίσης, 5.000 λίρες δωρίστηκαν από τη χήρα του Μπόμπι Μουρ, Στέφανι, ενώ άλλες 5.000 από την πώληση 11.000 προγραμμάτων για τις δράσεις του ιδρύματος. Τέλος, 900 λίρες συγκεντρώθηκαν από sms.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ντέιβιντ Σάλιβαν, δήλωσε: «Είναι φανταστικό που ο κόσμος είναι ικανός να μαζέψει τόσα λεφτά για το ίδρυμα. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη γενναιοδωρία τους και την αφοσίωση που έδειξαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Μπόμπι. Είμαι σίγουρος πως ο Μπόμπι θα ήταν πολύ χαρούμενος για τον σύλλογο και για την τιμή που έδειξαν προς το πρόσωπό του οι οπαδοί μας».

Επιμέλεια: Γιώργος Σιάφας