Ράιαν... Μπέιλ!

Πολλοί θεωρούν τον Γκάρεθ Μπέιλ, διάδοχο του Ράιαν Γκιγκς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άλλοι, πιστεύουν πως θα συνεχίσει το έργο του «γερόλυκου» διαφημίζοντας την ουαλική σχολή ποδοσφαίρου σε όποια ομάδα κι αν αγωνιστεί. Κάποιοι, νομίζουν ότι όλα αυτά είναι υπερβολές. Οι αριθμοί, πάντως, ενισχύουν τις δύο πρώτες απόψεις.



Ράιαν... Μπέιλ!

Ο Μπέιλ έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο. Φορμαρισμένος όσο ποτέ άλλοτε, παίρνει την Τότεναμ απ’ το χέρι, κάνει πλάκα σε όλους τους αντιπάλους του, σκοράρει όποτε θέλει και ενθουσιάζει ακόμα και αυτούς που μπορεί να «σιχαίνονται» την ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας και τα πάντα μοιάζουν να κινούνται στους ρυθμούς του Ουαλού αστέρα.

Ο ίδιος, αρκείται να δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει μονάχα να κερδίζουν τα «σπιρούνια», τονίζοντας  ότι η καλή του απόδοση στα ματς του συλλόγου, οφείλεται στο γεγονός πως απλά… απολαμβάνει το ποδόσφαιρο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ράιαν Γκιγκς συμπλήρωσε 999 συμμετοχές και τις γιόρτασε με γκολ στη νίκη (2-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της ΚΠΡ. Καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, διανύοντας χιλιόμετρα σα να είναι ακόμα πιτσιρίκι παρά τα 39 του χρόνια και δεν δείχνει καμία πρόθεση απόσυρσης. Έχει ακούσει και ο ίδιος ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ μπορεί να αποτελέσει τον διάδοχό του και οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ονειρεύονται ήδη τη στιγμή που ο αστέρας της Τότεναμ θα φορέσει τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».

Θα μπορούσε, πάντως, η σύγκριση των δυο τους να εξελιχθεί σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όπως είναι αυτό του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και του Λιονέλ Μέσι. Από άποψη τίτλων, φυσικά, φαίνεται ακατόρθωτο να προλάβει ο Γκάρεθ Μπέιλ να πανηγυρίσει τόσες πολλές διακρίσεις μέχρι τα 39 του.

Άσχετα πάντως από θέμα τροπαίων, ο αριστερός οπισθοφύλακας της Τότεναμ, μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως στην ηλικία του, πορεύεται στο δρόμο που χάραξε ο συμπατριώτης του και δείχνει ικανός να τον ξεπεράσει στον τομέα των συμμετοχών και των τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις.

Γυρίσαμε το χρόνο πίσω, κυρίως για τον Ράιαν Γκιγκς, τον… κάναμε ξανά 23 ετών (όσο ακριβώς είναι και ο Μπέιλ) και συγκρίναμε τις επιδόσεις του, με αυτές του διαδόχου του, όπως τον έχουν «βαφτίσει» οι Άγγλοι οπαδοί.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Όνομα

Ράιαν Γκιγκς

Γκάρεθ Μπέιλ

Ηλικία

23 ετών

23 ετών

Πρωτάθλημα

189 συμμετοχές/42 γκολ

167 συμμετοχές/41 γκολ

Κύπελλο

29 συμμετοχές/5 γκολ

18 συμμετοχές/3 γκολ

Λιγκ Καπ

20 συμμετοχές/6 γκολ

11 συμμετοχές/2 γκολ

Ευρώπη

19 συμμετοχές/4 γκολ

26 συμμετοχές/7 γκολ

Εθνική ομάδα Ουαλίας

21 συμμετοχές/5 γκολ

36 συμμετοχές/10 γκολ