«Προσβλητικό το email για το Χίλσμπορο»

Επιπόλαιο και προσβλητικό χαρακτήρισε η επιτροπή καταγγελιών της αστυνομίας ένα email που έστειλε ο διοικητής της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσιρ στο οποίο ανάφερε πως οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο δεν λένε όλη την αλήθεια.



«Προσβλητικό το email για το Χίλσμπορο»

Την αντίδραση των υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας προκάλεσε το email που απέστειλε την περασμένη χρονιά ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Νοτίου Γιόρκσιρ, Ντέιβιντ Κρόμπτον.

Με επιστολή τους στον Κρόμπτον τα στελέχη της ανεξάρτητης επιτροπής παραπόνων (IPCC) εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα σχόλια του σχετικά με την τραγωδία του Χίλσμπορο, χαρακτηρίζοντας τα «στην καλύτερη περίπτωση επιπόλαια και στη χειρότερη προσβλητικά».

Ο  Κρόμπτον είχε στείλει το email σε αξιωματούχους της αστυνομίας αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι οργανώσεις που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων δεν λένε όλη την αλήθεια σχετικά με την τραγωδία.

«Ένα πράγμα είναι βέβαιο –η Hillsborough Campaign for Justice- θα δώσει τη δική της εκδοχή… στην πραγματικότητα η δική τους εκδοχή για συγκεκριμένα γεγονότα έχει γίνει “η αλήθεια“ παρά το γεγονός ότι δεν είναι!  Έχω την αίσθηση ότι τα media υποστηρίζουν τις οικογένειες και όχι εμάς, γι’ αυτό χρειάζεται να γίνουμε πιο καινοτόμοι για να έχουμε τύχη, αλλιώς θα μας …πατήσουν» ανέφερε ο Κρόμπτον. 

Το email ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από την ανακοίνωση του πορίσματος της  Ανεξάρτητης Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο και το θέμα εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή καταγγελιών της αστυνομίας. Όπως ανακοίνωσε σήμερα μέλος της επιτροπής εξετάστηκαν πολλά email, αλλά αυτό είναι το μοναδικό που εγείρει θέμα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα ο Κρόμπτον απολογήθηκε για το email λέγοντας πως δεν ήθελε να προσβάλει. «Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να αμφισβητήσω την αξιοπιστία και τις απόψεις όσων έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στην τραγωδία του Χίλσμπορο» τόνισε.