The M96 Derby...

Τα βιβλία αναφέρουν ότι χειρότερη αντίπαλος των οπαδών της Κόβεντρι είναι η Αστον Βίλα και της Λέστερ η Νότιγχαμ Φόρεστ. Όμως τα τελευταία 25 χρόνια, τα Midlands έχουν το δικό τους ντέρμπι…The M96 Derby  



The M96 Derby...

Λέστερ και Κόβεντρι απέχουν περίπου 24 μίλια και η αυριανή μάχη τους κλέβει την παράσταση στα μη εμπορικά ντέρμπι του Σαββατοκύριακου. Οι οπαδοί της Κόβεντρι θα χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο M96 όπως το ίδιο κάνουν και αυτοί της Λέστερ όποτε η αγωνιστική απαιτεί να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας στις εξέδρες του «Ρίκοχ Αρένα». Από τον συγκεκριμένο δρόμο, βγήκε και η ονομασία που χαρακτηρίζει τα ντέρμπι των δυο ομάδων, τα οποία τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται από ολοένα και περισσότερη σκληροπυρηνική ατμόσφαιρα.

 

Η πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων διεξήχθη στις 27 Σεπτεμβρίου του 1919 και η Λέστερ πήρε τη νίκη με σκορ 1-0. Από τότε έχουν ακολουθήσει 81 παιχνίδι με τη Λέστερ να μετράει 35 νίκες και την Κόβεντρι 25. Το μεγαλύτερο σκορ έχει σημειωθεί το 1964 για το Λιγκ Καπ όπου η Λέστερ σκόρπισε την Κόβεντρι εκτός έδρας νικώντας την με σκορ 8-1. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» έχουν υποστεί άλλες δυο βαριές ήττες στο Φίλμπερτ Στριτ με σκορ 5-1. Η τελευταία σημειώθηκε το 1984 με τον Γκάρι Λίνεκερ μεγάλο πρωταγωνιστή για τους γηπεδούχους.

 

Από το 2002 πάντως, χρονιά όπου η Λέστερ άρχισε να χρησιμοποιεί για έδρα το Γουόκερς Στάντιουμ, η Λέστερ μετράει μόνο νίκες απέναντι στην Κόβεντρι.